VK Geel Zwart 89 wint tegen RCB

RCB   –  VK GEEL ZWART 89:  2-3
Na enkele weken zonder voetbal, door te veel sneeuw, moest er terug aan begonnen worden. Hiervoor reden wij op 18 februari naar Brasschaat om aldaar RCB partij te geven. Deze wedstrijd had eigenlijk al op 17 december van vorig jaar gespeeld moeten worden, maar toen was de regen spelbreker. Met 13 namen op het wedstrijdblad werd er begonnen aan deze match. En dat er enkele weken niet gespeeld was werd ook op het veld duidelijk. De bal ging veel over en weer zonder dat er van goed voetbal echt sprake was. De eerste noemenswaardige kans was wel voor de bezoekers, met een schot van Gert Van Dorst dat voorlangs ging. Maar daarna voelde de thuisploeg dat er iets in kon zitten, en begonnen zij de druk op te voeren. En was onze keeper Dave Heyman er niet geweest, had het na 20 minuten al wel 2 of 3-0 kunnen zijn. Maar met enkele fraaie reddingen hield hij de 0 op het bord. Maar in de 25e minuut was ook hij eraan voor de moeite. Een aanval van RCB, al dan niet gestart in buitenspel, zorgde ervoor dat de doorgebroken speler alleen op het doel afkon, alwaar hij de bal breed kon leggen. Daar was keuze genoeg, want 2 vrijstaande spelers in de backlijn, en één van hen had de bal maar tegen de touwen te duwen. 1-0 na 25’. Proberen deze achterstand goed te maken was de boodschap voor Geel Zwart, maar dat gebeurde allemaal te overhaast en te onzuiver om gevaarlijk te zijn. En dan in de 32e minuut ging de thuisploeg nog eens haar kans. Met een snelle doorbraak werd onze verdediging eraf gelopen, en zo kwam ook de 2-0 score tot stand. Deze score bleef staan tot aan de rust en kon eigenlijk niet onverdiend genoemd worden.
De 2e helft dan. Aanvallen was de boodschap voor de bezoekers, wilden zij nog een kans maken op punten. Met nog altijd niet zuiver voetbal, maar wel met inzet werd er aangevat. Na 7 minuten plots een kans voor Gert. een slechte uittrap van de thuisgoalie kwam in zijn voeten maar hij besloot iets te overhaast naast. Toch leek het erop dat het tij aan het keren was. De thuisploeg werd voor eigen doel gehouden. Maar het was wachten tot in de 21e’ eer de aansluitingstreffer er kwam. Met een hard schot net naast de staander van op  25 meter zorgde Tom Sarra Ribo voor de 2-1. En twee minuutjes later stond het al 2-2. Een bal werd voor doel gebracht, alwaar Johan Braspennincx het de thuisverdediging zo moeilijk maakte dat één van hen de bal in eigen doel trapte. Daarna werd er even wat gas terug genomen, waardoor RCB ook nog enkele kansen had. Maar weer stond onze keeper Dave pal. (mooie redding op een vrije trap, waarvan de bal anders in de kruising was gegaan!) spijtig genoeg was er ook een rode kaart voor Tom, na een iets te enthousiaste tackle. En dan in de 35e minuut was het Jurgen Braspennincx die er met een mooie pass kon voor zorgen dat Gert alleen op de goal mocht gaan. Daar twijfelde hij niet, en zorgde met een harde knal voor de 2-3. Deze score werd behouden, en zo was er sprake van een mooie terugkeer van Geel Zwart.