Dames SK Nieuw Stabroek verplettert VDP en gaan naar de halve finale

Afgelopen zaterdag, na drie weken geen voetbal of training door de slechte weersomstandigheden, speelden de Dames van Nieuw Stabroek de kwartfinale van de beker tegen VDP, de onbetwiste leider in de B-reeks van de competitie. Door de lange voetbalpauze, enkele afwezigen (door kwetsuren, werk, …) en de sterke tegenstander was ik vooraf blij geweest met een gelijkspel, gevolgd door penalty’s.
Een half uur voor de match begon het tot overmaat van ramp hard te regenen en dit gans de match. Om kwart voor acht was er nog geen scheidsrechter en werd Herman Kools uit zijn zetel gebeld om de match te komen leiden. Hierdoor begon de wedstrijd tien minuten later dan voorzien. Ondanks het slechte weer waren er toch nog een vijftigtal supporters.
De match begon onmiddellijk slecht voor ons. Het nummer 4 van VDP kon op snelheid voorbij Vanessa (door gebrek aan verdedigers linksachter) en zette de bal voor. De voorzet werd op de slof genomen door de spits en belandde in het dak van het doel. Indien er voor KVV een wedstrijd bestond voor doelpunt van de maand, had die zeker geselecteerd geweest. Na één minuut 0-1, ik had toch een betere start verwacht. Onze speelsters waren de eerste tien minuten aangeslagen door dit vroeg doelpunt. Geleidelijk aan namen we de draad op en er kwamen ook voor ons kleine kansjes. In de twintigste minuut kreeg Sarah op links de bal. Zij kon haar verdedigster omspelen en liep tot aan de achterlijn en zette voor. Doordat de bal gedragen werd door de wind belandde de bal achter de keeper in de goal. Een lucky goal en op dat moment misschien gevleid. Door deze goal begonnen onze dames erin te geloven en zij combineerden goed en verdedigden rustig uit. De kansen bleven niet uit, maar spijtig genoeg kwamen er geen doelpunten.
Tijdens de rust werd de opdracht gegeven hoger te spelen, vroeger druk te zetten en meer op buitenspelval te spelen. Dit laatste konden de speelsters van VDP niet pruimen en ze werden in de tweede helft keer op keer teruggefloten. Hun supporters liepen er ook gefrustreerd bij en de arbiter was, onterecht, regelmatig kop van Jut. De tweede helft heeft onze keepster, Anke, niets meer moeten doen omdat het spel continu op de helft van VDP afspeelde. In de veertigste minuut werd Sarah prachtig gelanceerd en de 2-1 was een feit. Vijf minuten later was het de beurt aan Tine DB die de weg naar de netten vond. Daarna trof ze na een hoekschop de deklat. De keepster van VDP had meer dan genoeg haar werk. Onze dames bleven in hetzelfde elan verder voetballen en een kwartier voor tijd scoorde Sarah de 4-1. En de pret was nog niet over. In de 65e minuut kwam Tine alleen voor de keepster en prikte de 5-1 binnen. Juist voor affluiten kon Karro haar schot in twee keer, binnen tikken. 6-1, wat een overwinning!  Iedereen was doornat, maar speelsters en begeleiding waren dolblij.
Nu moeten we de volgende ronde tegen Riko Hubertus, de leider in de A-reeks. Dat zal een ander paar mouwen zijn, maar een match moet altijd gespeeld worden. Met hetzelfde karakter en doeltreffendheid, is alles mogelijk.