Vioolstrijkers zamelen geld in voor De Warmste Week

Onder impuls van enkele leerkrachten ‘viool’ werden er de voorbije jaren in de Brasschaatse Academie voor Muziek en Woord op kleine schaal oefenmarathons georganiseerd. Per minuut dat er geoefend werd op de viool, zochten leerlingen sponsors om zo “al spelend” geld in te zamelen voor  De Warmste Week.  

Ook dit jaar kreeg die actie veel bijval bij de andere instrumentklassen. Zo werd er veel geld ingezameld voor de Warmste Week 2019. Maar liefst 8 172,42 euro werd ingezameld voor Music Fund, een organisatie die aan jongeren in conflictgebieden of in achtergestelde gebieden de kans geeft om in goede of best mogelijke omstandigheden muziek te maken. Ze verzamelen muziekinstrumenten en sturen deze instrumenten naar muziekscholen en sociaal-artistieke projecten in het Zuiden.

Naast de oefenmarathons werden er een 16-tal concerten georganiseerd. Er werd gemusiceerd, gestreken, geblazen, getokkeld,… En daarnaast werden cakes gebakken, snoeppakketjes gemaakt, muffins gebakken, lekker hapjes gemaakt enz…

Met dank aan het ganse team van leerkrachten en leerlingen die zich inzetten voor de Warmste Week 2019!

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *