Finale fase werken Hemelrijk

De finale fase van de werken aan Hemelrijk in Essen gingen deze week in. Op 18 december kwamen 64 hoogstammen, 48 zomereiken en 16 beuken toe. Op 19 december gingen de laatste exemplaren de grond in. Hiermee is het project opgeleverd.     

Het drevenherstel kadert in de bredere ontwikkeling van de toeristische zone Hemelrijk. De dreven verbinden letterlijk de toeristische site aan de Moerkantsbaan, VVV De Tasberg, Karrenmuseum, Kiekenhoeve en Heemhuis met het toekomstige ‘Park Spoor Essen’, de spoorwegsite douaneloods/Robotland. Op deze manier dragen ze bij tot de vorming van één grote recreatieve cluster in Essen. Hiernaast is domein Hemelrijk een groene stapsteen met grote natuurwaarde richting Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide. Voor vleermuizen en holenbroeders zoals uilen en spechten zijn ze een belangrijk onderkomen. Naast dieren, genieten ook de mensen van deze trage wegen. Naast de gemeente Essen investeerden Provincie Antwerpen en Vlaanderen mee in het project dat in totaal 100.000 euro kostte.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder