Topfavoriet Vincent Koch neemt keizerskroon na 17 jaar mee naar Berendrecht

Keizer Vincent Koch met zijn vader Filip

Heel de streek was het er over eens, als er één de titel verdiende was het Vincent Koch wel. Polls verschenen afgelopen dagen en hij was torenhoog favoriet. En wat vooral zijn vereniging De Nieuwe Gans niet durfde dromen, werd werkelijkheid. Hij nam het 70ste keizerskopje mee naar Berendrecht.
Zondag 2 april begon veelbelovend met een stralende zon en een prachtige stoet door de straten van keizersdorp Hoevenen. 31 ruiters werden voor de leeuwen gegooid met allemaal hetzelfde doel, de ganzenkop trekken. Voor de vier ruiters van de Lustige Gans Ekeren was het de eerste keer dat ze mochten deelnemen. Het was al na 18 uur toen Jelle Adriaenssens met alle fors het net lostrok. Nieuweling Joppe Vranken van Ekeren was toen aan de beurt maar liet de kans aan de achtervolgers. Kevin Stoop haalde het kopje uit het net en de spanning behaalde zijn hoogtepunt. Het publiek riep de ruiters naar de overwinning. 11 ruiters reden onder de blote nek. En toen kwam Vincent uit de bocht richting galg. Focus alom! En ja hoor, hij liet hem niet hangen. Met een enorme kracht scheidde hij het kopje van het ganzenlijf, exact een maand nadat zijn grootvader Staf Koch plots overleed. Onder de galg was de ontlading groot. De 20-jarige Vincent werd al twee keer koning en studeert agro- en biowetenschappen aan de Thomas More-hogeschool in Geel. Zijn eerste titel, twee jaar geleden, was speciaal omdat hij toen zijn vader Filip Koch opvolgde als koning. Maar deze keizerskroon is de kers op de taart. Dit was een scenario dat niemand vooraf kon schrijven. Daarom is Vincent zeker dat zijn grootvader er voor iets tussen zit. Een geëmotioneerde keizer draagt deze overwinning dan ook graag aan hem op. Alle ruiters waren onder de indruk van het gebeuren.
 
 

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder