Vijftiende Roefel in Polderdistrict wordt speciale uitgave

Vrijwilligers van het Roefelteam met o.m. districtsschepen Meirsman bij sponsor Martinushoeve

Voor de vijftiende maal wordt in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo een Roefeldag gehouden Deze vindt plaats op zaterdag 29 september tussen 9 en 15 uur. Veertig bedrijven, diensten en verenigingen staan klaar om kinderen tussen zes en veertien jaar te begroeten.  Zij krijgen vooraf een ‘Roefelboekje’. Aan de hand van dit boekje kunnen de kinderenzich alnaargelang van hun leeftijd inschrijven bij de Jeugddienst Berendrecht-Zandvliet-Lillo, De Keyserhoeve 66 in Zandvliet en dit op woensdag 5 september van 19 tot 21 u en op donderdag  6 september van 19 tot 20 uur. De inschrijving kost 2 euro.  
Theater
Buiten de jaarlijkse trouwe partners die al altijd de deuren open zetten voor de Roefelaars, zijn er ter gelegenheid van de vijftiende uitgave speciale initiatieven.  Zo zal met busvervoer van de grote bedrijven, naar Lillo worden gereden voor een theatervoorstelling en een kleiworkshop in de ‘Eenhoorn’. Kennis maken met hulpdiensten als brandweer, politie, scouts en gidsen zit er weer in. Meehelpen in een café of een Zandvliets bloembollenbedrijf kan ook. Of een origami workshop op schoolschip ‘De Gerlache’, kennis maken met een fanfare, met tennis, paarden en pony’s, met een motor meerijden, het kan eveneens.
Of liever helpen in een schoonheidsinstituut?  Bij de Delhaize? In een bakkerij, op het containerpark, in een dagbladhandel, in wzc Monnikenhof?  Zalfjes maken in de apotheek?  Honden verzorgen, leren masseren bij de kinesist, cement maken bij een bouwbedrijf, een turnkring bezoeken, allerlei workshops meemaken. Het kan allemaal. Er wordt ook een Roefellied aangeleerd en gezongen.
De feestelijke dag wordt afgesloten met een optreden van Silke, finaliste van ‘The Voice van Vlaanderen’  in het Jeugddienstcentrum.
Info en inschrijving: Jeugddienst, De Keyserhoeve 66 in 2040 Zandvliet, tel.: 03/569 93 54. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *