Vijfde Kerkconcert Sint Mariaburg sfeervol hoogtepunt in jubileumjaar

Zondag 3 april vindt om 14.30 uur in het honderdjarig kerkgebouw van de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Gedurige Bijstand te Sint-Mariaburg het vijfde Kerkconcert plaats. Met medewerking van De Melando’s, Lissa, Yvann, Marc Meersman en Bobby Prins wordt een bijzonder sfeervolle muzikale namiddag gebracht. Geen schlagerfestival of klassiek concert, maar een uniek programma met aangepaste muziek en zang, die in het interieur van de neogotische kerk zal laten blijken welk een uitzonderlijke akoestiek dit gebouw heeft.
De Melando’s bestaan uit Chris en Frank die als talentrijk zang- en accordeonduo uit Putte-Kapellen een internationale carrière uitbouwden in België, Nederland en Duitsland en sedert 1998 een eigen productiehuis “VDM Showprodukties” oprichtten. In 2007 lieten ze in het Antwerps sportpaleis met hun programma “Houden van”  9000 aanwezigen uit de bol gaan. Hun 17-jarige dochter Lissa treedt inmiddels mee op.
Voor het Kerkconcert in Sint-Mariaburg is eveneens bariton Marc Meersman van de partij. Hij volgde zangopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde de 1e prijs zang aan de Musik Hocheschule van Aken. Meersman was lid van het VRT-omroepkoor, trad als concertzanger op met binnen- en buitenlandse orkesten o.l.v. Fernand Terby, Philippe Herreweghe, Rudolf Werthen, Jos Van Immerseel en vele anderen. Hij speelde ook mee in tal van musicals, operettes en was regelmatig te gast in tv-programma’s. Zijn ode aan prinses Mathilde stond wekenlang in de hitlijsten.
Bobby Prins begon ook als accordeonist, maar is vooral vermaard als zanger. Zijn eerste singel “Een gitaar in de nacht” (1965) kreeg nadien toppers als opvolgers: Sancta Maria, De kleine prins, Ik zal die avond nooit vergeten, Twee bloedrode rozen. Bobby Prins lokt nog steeds volle zalen en blijft een graag geziene gast in vele muziekprogramma’s. In de kerk van Sint-Mariaburg zal zijn warm stemgeluid velen ontroeren.

Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro, aan de kassa zondagmiddag 10 euro. Vlug bestellen is de boodschap want het aantal zitplaatsen is beperkt.
De kaarten kunnen besteld worden per e-mail 100jaar-kerkgebouw@mariaburg.be met vermelding “Kaarten concert 3 april” en overschrijving op rekening 979-0804545-32 van WWM,  of bij Christiane Verhoeven, Schepersveldlei 93, Sint-Mariaburg/Ekeren, Dienstencentrum Antverpia, Sint-Antoniuslei 95, Sint-Mariaburg-Brasschaat of op het Parochiecentrum, Frans Standaertlei 52, Sint-Mariaburg/Ekeren op dinsdag en donderdag tussen 11 en 12 uur. Meer info op  www.mariaburg.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *