Vijfde editie van 'Stabroek zingt' met de Romeo's


Zaterdag 7 juli heeft voor de 5de keer ‘Stabroek Zingt’ plaats in Stabroek op het grasplein voor het gemeentehuis. Hopelijk wordt het mooi weer met een warme zon en nadien met ontelbaar veel sterren aan de hemel.

De eerste keer in 2008 werd het georganiseerd n.a.v. 750 jaar Stabroek en het was meteen een schot in de roos. Zo’n 2000 enthousiastelingen verzamelden toen in de voortuin aan het gemeentehuis. Omdat je met ons Belgisch weertje nooit zeker bent, gaan ze ‘s morgens met de mensen van klank en licht de weersomstandigheden al eens bekijken en als de voorspellingen te slecht zijn dan verhuist het hele gebeuren naar zaal Moorland. Het evenement wordt georganiseerd rond de Vlaamse feestdag (11 juli) en het comité kan rekenen op een vlotte samenwerking met het gemeentebestuur en de cultuurraad en op helpende handen van zo’n 20 vrijwilligers.

Romeo’s

Vanaf 19 uur is iedereen welkom op de weide voor het gemeentehuis. Dan zingen de ‘Romeo’s’ het feest op gang. Ze brengen vast en zeker hun nieuwste hit ‘Vlaanderen feest’, wat wel toepasselijk is. En wie herinnert zich niet hun zomerhit van vorig jaar ‘Viva de Romeo’s’. Ambiance verzekerd!  Om 20.30 uur is er voor de eerste keer het ‘Mini Stabroek Zingt’ voor de kinderen tussen 3 en 12 jaar waar ze kunnen meezingen op 5 liedjes speciaal voor hen zoals K3 bijvoorbeeld. Nadien is het ook aan al de anderen om de pannen van het dak te zingen. Peter Hendrickx zal de liedjes aan mekaar praten en men brengt ook zijn eigen geschreven nummer ‘Herinneringen aan Stabroek’. Nieuw dit jaar zijn 2 grote schermen met daarop de teksten geprojecteerd zodat je als het donker wordt nog kan volgen. Op vraag van de mensen zijn er dit jaar nog meer echte Vlaamse meezingers maar ook ‘Les Lacs du Connemara’ of het knallende ‘Eviva Espana’ van Samantha mogen niet ontbreken. Zjuul Krapuul is ook weer van de partij en zorgt dit jaar met zijn makkers van Katastroof rond 22 uur voor een gastoptreden omdat ze 35 jaar bestaan. Abba sluit de rij af met ‘Thank you for the music’.

Afspraak dus op zaterdag 7 juli in de voortuin van het gemeentehuis te Stabroek vanaf 19 uur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.