Vijf Stabroekenaren aan start van BK


Komende zondag 13 augustus nemen 5 Stabroekse renners de start op het Belgisch Kampioenschap Elite ZC en Beloften. Dat is 1 renner meer dan vorig jaar. Nieuw aan de start dit jaar is Brent Van Tilborgh bij de Beloften.
Bij de Elite ZC nemen Tom Goovaerts, Tim Timmermans en Mattias Raeymaekers deel aan het kampioenschap. Zij starten om 11 uur te Berendrecht voor 148 kilometers koers met aankomst in de Dorpsstraat te Stabroek. Tom heeft de voorbije weken bewezen in goede conditie te zitten. Zo won hij de koers in Kapellen en eindigde vorig weekend in Bethanie (Brasschaat) op zaterdag als vijfde na een onwaarschijnlijke terugkeer en zondag eindigde hij derde. Maar ook Tim en Mathias reden de voorbije weken goed, maar dan wel op een meer geaccidenteerd parcours in de Ardennen.
Bij de Beloften start zoals gezegd Brent Van Tilborgh aan zijn eerste BK, vorig jaar moest dit jonge talent nog verstek geven, maar nu is hij van de partij. Brent rijdt voor Royal Antwerp Bicycle Club, net zoals zijn oudere ploegmaats Tom Goovaerts en Mattias Raeymaekers. Ward Timmermans, jongere broer van Tim en rijdend bij de Elite ZC zal ook starten in dit BK bij de beloften, vorig jaar kende deze student al vroeg in het BK pech door een val en dit al in de tweede ronde. De Beloften starten om 15u30 voor een koers over 177 kilometer.
Laat ons vooral duimen en roepen voor al onze Stabroekse deelnemers. Want op deze kampioenschappen zijn natuurlijk alle toppers aanwezig.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *