Viering Vlaamse Feestdag in Ekeren

Jarno Jordens wint de sprint in Ekeren.

EKEREN – Alle aandacht ging zondag 7 juli naar het Kristus-Koningplein, dat volledig ingenomen was door podia, feesttentjes, tafeltjes en stoelen en natuurlijk ook eet- en drankstanden.
Het werd een dag met afwisselend sport en muziek. Voor de sport zorgde de 3de Argenta Classic of Twee Districtenpijl Deurne-Ekeren voor zowel rensters als renners met ditmaal start in Deurne en aankomst in de Ekerse Dorpstraat.

De heren Elite 2 en U23, met 162 vertrekkers, kwamen rond 13 uur voor de eerste maal door Ekeren met nog 5 lokale ronden voor de boeg waar zij door een beperkt aantal vroege bezoekers werden aangemoedigd maar tijdens het verder verloop van de wedstrijd groeide dat aantal belangstellenden zienderogen. Het pleit werd beslecht in een massaspurt van 85 renners met Jaro Jordens als winnaar vóór Hans Devos en Tom Timmermans.

Op één Jarno Jordens, 2 Han Devos en 3 Tom Timmermans

De dames Elite 1.1, met veel buitenlandse deelneemsters tussen de 114 startenden, maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van, met uiteindelijk een groep van 38 rensters die voor de overwinning spurtten. De Poolse Daria Pikulik won, net als twee jaar geleden, vóór de Nederlandse Starlet Souren en de Britse Flora Perkins. Febe Poppe redde de Belgische eer met een vierde plaats.

Bij de dames won de Poolse Daria Pikulic, tweede Starlet Souren (Nederland) en derde Flora Perkins (UK).

Tussen de verschillende doortochten van zowel heren als dames werd op het podium voor muzikaal entertainment gezorgd door ‘Reginald en de Bosbeesten’ met een optreden afgestemd op kinderen. Zij werden opgevolgd door coverband ‘4Tact’ die een hommage bracht aan De Strangers. Na afloop van de wielerkoersen zorgde de groep ‘De Vlaamse Jukebox’ voor Nederlandstalige muziek met een playlist die door het aanwezige publiek kon bepaald worden. De zangeres van de groep is Soetkin Collier die met ‘Urban Trad’ in 2003 Eurosong won. De groep die verstedelijkte folk vertolkte, werd op het Eurosongfestival tweede, evenwel zonder Collier die toen om betwistbare redenen werd uitgesloten van deelname.


Reginald en de Bosbeesten, een show voor jong en oud.

Natuurlijk kon het talrijk opgekomen publiek zich tussen al die gebeurtenissen ruimschoots bevoorraden aan de drankstand en aan de frituur met als dessert een ijsje van de foodtruck van Marktje 7. Nog op te merken dat het publiek het verloop van de wielerwedstrijden kon volgen op een groot scherm want de koersen werden live uitgezonden door ATV. (jdh)

Vlaanderen Feest is ook gewoon genieten op het Kristus Koningplein.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *