Viering 400 jaar Doel feestelijk van start

 
Doel 400 jaar


Dit weekeinde ging in Doel de viering van de 400ste verjaardag van het Scheldedorp feestelijk van start. Dat gebeurde met een muzikale optocht, de inhuldiging van een gedichtenweide, een ‘Kunstenevenement’ van kunstenares Denise Aerts en een fototentoonstelling die een overzicht geeft van de bewogen recente geschiedenis in Doel en de polders.
Voor het startmoment waren een honderdtal belangstellenden aanwezig waaronder verschillende gemeenteraadsleden en leden van het schepencollege. De openingsrede werd gegeven door de schepen voor leefbare polderdorpen Boudewijn Vlegels.
Later in het weekeinde bezochten nog ruim tweehonderd belangstellenden de tentoonstelling in het Ontmoetingscentrum. Ook de feestelijkheden naar aanleiding van het 15 jarig bestaan van café-restaurant Doel 5 op zaterdagavond konden op ruime belangstelling rekenen.
Omwille van de ruime belangstelling zal de tentoonstelling ook de volgende weken nog te bezichtigen zijn. En dat elke zondag in juni. Telkens van 14u tot 17u. Ofwel op afspraak: info@400jaardoel.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *