Viering 11 november te Hoevenen


Op de tonen van de fanfare Verbroedering Putte-grens werd op 11 november opgestapt naar het monument voor de gesneuvelden van beide wereldoorlogen aan de Molenstraat in Hoevenen.
Aanwezig waren het schepencollege, de vrijwillige brandweer Stabroek, met voor de eerste maal de leden van hun jeugdafdeling, een afvaardiging van de politie en van de gemeentelijke basisschool De Rekke.
In zijn rede had burgemeester Rik Frans het over het einde van de Eerste Wereldoorlog, maar ook over de gebeurtenissen in Hoevenen nu 75 jaar geleden met de bevrijding, maar erg genoeg gevolgd door de periode met de V1 en V2’s die dood en vernieling aanrichtten in het centrum van Hoevenen.   Hij verwelkomde daarbij onze ex-medewerkster Leontine Van Roost als overlevende van die periode. Samen met de burgemeester mocht zij de krans neerleggen aan het monument.  Later op de dag las zij tijdens de viering in Stabroek haar verhaal over die dramatische periode voor.
LW

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder