Vier stagiairs Vessel Traffic Services (VTS) voor verkeerscentrale Zandvliet

Van links naar rechts: Vincent Schoenaers, Cynthia Huyghen, Janne Robberecht, Haike Geleyn, Stefaan Priem

Het is bijna een traditie: september is de start van een nieuw schooljaar én de start voor verkeersleiders die hun opleiding aanvatten om VTS-operator te worden bij afdeling Scheepvaartbegeleiding.  

Negen maanden lang krijgen ze zowel theorie- als praktijkopleidingen die hen klaarstomen voor het echte werk op de verkeerscentrale. Als ze voor alle testen slagen, krijgen ze de vereiste VTS-certificaten.   

De opleidingen en trainingen gaan grotendeels intern bij Scheepvaartbegeleiding door terwijl we voor een aantal specifieke modules beroep doen op externe lesgevers. “Al voor de coronacrisis hebben we ingezet op e-learning en het voorbije anderhalf jaar bleek dat een juiste keuze. Ook na Corona blijven we hier volop aan verder werken “ zegt Stefaan Priem, hoofd van de Opleidingen. “Met deze pakketten kunnen de stagiairs  zelfstandig en onafhankelijk van plaats en tijd hun leerstof inoefenen.”  

“Als alles volgens plan verloopt, krijgt verkeerscentrale Zandvliet er in het voorjaar 2022 vier nieuwe collega’s bij. Hierdoor kunnen we de nautische keten verder verstevigen.” besluit Stefaan.  

Naast de opleidingen voor nieuwe personeelsleden organiseren we ook herhalingstrainingen om de verkeersleiders die al in dienst zijn op niveau te houden. 
Alle opleiding gebeuren conform de internationale standaarden van IALA. De VTS- opleiding is gecertificeerd met het ISO 9000:2015 label voor kwaliteitsmanagement. 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder