Coronabesmettingen in basisschool De Brem en De Brenne

De afgelopen dagen werden er coronabesmettingen vastgesteld bij leerlingen op basisschool De Brem in Zandvliet en in De Brenne in Berendrecht. Naar aanleiding van de besmettingen werd beslist om De Brem te sluiten tot er meer duidelijkheid is. Ook zullen naschoolse activiteiten niet kunnen doorgaan.

Op donderdag 21 en vrijdag 22 januari werden in stedelijke basisschool De Brem in Zandvliet vier besmettingen bij leerlingen uit twee gezinnen (niet gelinkt aan elkaar) vastgesteld. De kinderen zitten in het eerste instapklasje, het 1e, 2e en 4e leerjaar. De leerlingen en personeelsleden die in contact kwamen met de besmette leerlingen gingen onmiddellijk in quarantaine en werden op vrijdag 22 januari getest op corona door de testbus van het UZA. De kleuters werden niet getest op corona, maar blijven 10 dagen in quarantaine. 

De resultaten van de tests wijzen op 12 nieuwe besmettingen in de school. Uit voorzorg zal De Brem daarom vanaf maandag 25 januari sluiten tot er meer duidelijkheid is. Dit werd beslist in nauw overleg met het CLB, de eerstelijnszones en het Stedelijk Onderwijs. Alle leerlingen en personeelsleden, die nog geen test kregen, worden morgen getest. Op basis van deze testresultaten worden de veiligheidsmaatregelen opnieuw geëvalueerd. 

De Brenne
In een andere school, de Brenne in Berendrecht, bleek vrijdag ook een leerkracht en één leerling besmet met het coronavirus.
Om de  verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, werd beslist om alle buitenschoolse activiteiten de komende dagen niet te laten doorgaan. Minstens één van de besmette kinderen heeft afgelopen week namelijk nog aan een activiteit deelgenomen. Alle betrokkenen werden hiervan ondertussen op de hoogte gebracht. 

De komende dagen zullen alle contacten verder onderzocht en in kaart gebracht worden op basis van de verdere testresultaten. Aan de ouders van de leerlingen wordt gevraagd om de instructies van het CLB en de scholen goed op te volgen en de quarantaineregels na te leven.

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) : “De situatie heeft natuurlijk impact op het sociale leven in de polderdorpen. We willen ook daar het risico zo goed als mogelijk beperken. Daarom nam ik al contact op met de verschillende jeugdverenigingen, jeugdorganisaties en de voetbalclubs van Zandvliet en Berendrecht. Ik heb nadrukkelijk gevraagd om de komende tien dagen zeker geen trainingen en activiteiten te organiseren, ook niet voor kinderen jonger dan twaalf.”

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder