Verrassende nieuwjaarstoespraak in district

In een nieuwjaarstoespraak voor de districtsraad heeft districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen (SP.a) maandag 17 janauri aangekondigd dat er in 2012 opnieuw tulpenvelden komen in de Polderdorpen.
Hij kondigde ook aan dat het district de eigen kerkhoven voor een deel zal gaan beheren. De nieuwe sporthal aan de Zandweg in Berendrecht wordt op 18 maart geopend. Vlakbij worden nieuwe tennisvelden aangelegd (waarop Bartholomeeussen al een duel ziet tussen Henin en Clijsters). Er komt verder een interactief gansrijdersparcours voor jong en oud, mee op te richten door ATF.
Het nieuwe recyclagepark wordt nabij de Weeltjeshoeve aan de grens in Zandvliet gebouwd. Daar komt ook een truckparking en een tankstation. Buiten de 18 straten die in het raam van het Aquafinproject worden vernieuwd. In de tweede fase komt daar ook de Winmolenweg bij en de Zandvlietse Hoek. Het district zal nog de Piep in ’t Riet en de Steenovenstraat zelf aanpakken. De dienstverlening in het district wordt uitgebreid. Het masterplan Lillo komt eraan, evenals de renovering van het cultureel centrum De Schelde. Met een smile kondigde Bartholomeeussen ook aan dat het district bereid is het voetbalstadion van het Zuid over te nemen zo het daar niet mocht gebouwd worden. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *