Vernieuwd Polderklieverkampioenschap en "Koers met een hart" in Zandvliet


Kermis in Zandvliet, dat betekent rondjes draaien! De paardenmolen, de rappe rups of de botsauto’s zijn de meeste Polderklievers al even ontgroeit dus draaien zij rondjes op hun fiets. Dit jaar is dat niet anders, of toch bijna niet anders. Voor het eerst neemt de nieuwe VZW Polderklievers de organisatie van beide koersdagen in eigen handen. Het vernieuwde Polderklievers clubkampioenschap zal niet meer op maandag gereden worden maar het zal nu plaatsvinden de eerste zondag van de kermis. Dus op zondag 9 juli zal het Polderkliever clubkampioenschap gereden worden. Op dinsdag 11 juli organiseren zij de “koers met een hart” waar de lokale wielerploegen onderling strijden ten voordele van een door hen gekozen goed doel!
Maar wat verandert er nu precies tijdens het clubkampioenschap?? Ze rijden voor het eerst in ploegen. De leden werden eerlijk verdeeld in gelijke ploegen, deze teams zullen onderling strijden om één kampioenen ploeg op te leveren. Het aandeel van de mindere Goden zal bijzonder groot zijn om de ploeg naar een eventuele overwinning te loodsen. Om 15u zal ter hoogte van de markt in een “Le Mansstart” vertrokken worden om na een spannende race één winnende ploeg op het hoogste schavot te krijgen. Een “Le Mansstart” is een start waarbij de “kopmannen” van de ploegen eerst honderd meter zullen moeten lopen zonder fietsschoenen. De schoenen zullen op een hoopje ter hoogte van de finish liggen en pas na het uitzoeken van hun schoenen zullen ze mogen vertrekken op hun tweewieler. Nadien pikt er altijd een extra teamlid in bij een volgende passage aan de finish zone. Het belooft een spektakel te worden waar naast het sportieve aspect ook het teamwork op de proef zal worden gesteld. Er zal als ploeg gereden moeten worden en een individuele winnaar is er niet. Tactiek en teamwork zullen uiteindelijk beslissen over winst of verlies. Tijdens de koers zullen de ploegen nog een extra opdracht moeten uitvoeren die wel eens doorslaggevend zou kunnen zijn. Wie niets wil missen van een vroege vlucht of de finale ontknoping kan dus maar beter tijdig naar het centrum afzakken.
Op dinsdag zal de start gewoontegetrouw en volgens de regels van een “normale kermiskoers” om 19u ter hoogte van de Volle Ton gegeven worden.
Tijdens deze dagen zullen de Polderklievers u allen welkom heten in hun “tijdelijk clubhuis” ter hoogte van de markt, u kan het niet missen. De Polderklievers nodigen daar iedereen uit om samen met hen een pintje (of iets anders) te drinken en hopelijk ook dinsdag de bloemen in Zandvliet te houden.
Dus nog even kort samengevat: Zondag 9 juli, het vernieuwde Polderkliever kampioenschap met spectaculaire start op de markt om 15u. Dinsdag 11 juli start de “Koers met een Hart” om 19u ter hoogte van de Volle Ton. Allen op post! Met dank aan de lokale middenstand om dit andermaal mogelijk te maken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *