Verlies voor VK Geel Zwart 89 tegen 't Centrum

Thuiswedstrijd op 4 maart  tegen een ploeg waar, op papier althans, de mogelijkheid in zat om de punten thuis te houden. En het kon alvast niet beter beginnen voor Geel Zwart. Reeds in de tweede minuut was het al raak. Een mooi opgezette aanval, waarbij een man of 5 betrokken was, kwam de bal bij Ronny Noens. Even controleren en dan keihard uithalen en mooi in de winkelhaak, het zijn goals die de moeite zijn om naar de voetbal te gaan! Stand na 2’ dus 1-0 voor de thuisploeg. Ook na die goal was het Geel Zwart dat het spel in handen hield. Rustig en verzorgd voetbal, enkele kansjes, maar spijtig genoeg niet omgezet in doelpunten, maakte dat de bezoekers toch stilaan in de match kwamen. En zo stond het in de 24’ plots 1-1. Een aanval opgezet op rechts gevolgd door een voorzet naar de tweede paal, de bal terugleggen naar een veel te vrij staande speler en geen probleem om te scoren. Na deze gelijkmaker werd het spel wat potiger. De bezoekers gingen er iets harder in, en de thuisploeg die zich soms liet vangen aan deze spelstijl zorgde ervoor dat de scheids nog wat werk had voor de rust. Maar zonder noemenswaardige problemen werd toch de rust bereikt.
De tweede helft dan. Daarin bleven de bezoekers hun stijl hanteren, waardoor er bij de thuisploeg niet genoeg meer aan voetballen werd gedacht. Veel te veel werd er met een lange bal gewerkt, waardoor de bezoekende verdediging niet echt in problemen kwam. Zo was de 1e grote kans dan ook voor t’Centrum. Een voorzet die voorbij alles en iedereen ging kwam aan de tweede paal bij een van hun aanvallers, maar die was zo verrast dat hij de bal nog voorlangs het lege doel schoof. Tot in de 17e minuut de scheids plots besloot om een vrije trap weg te geven aan de bezoekers. Deze werd voor doel gegooid, alwaar een Centrum speler misschien iets te gemakkelijk kon terugleggen en een ploegmaat het snelste op de bal was om alzo de 1-2 te scoren. Daarna probeerde onze jongens nog wel de bakens te verzetten, maar als er dan al kansen waren werden deze te overhaast besloten of vakkundig (lees foutief) afgestopt door de Centrumverdediging. Alzo slaagde Geel Zwart er niet in om nog gelijk te maken, en gingen de punten mee naar de Luchtbal. Volgende week een nieuwe kans, en dat tegen Siffra 1 op het kunstgras in Brasschaat. Aftrap aldaar om 13u45. Allen op post!