Verlenging afslagstrook Smalleweg (A12) richting Antwerpen in Stabroek vanaf 4 augustus

STABROEK – Vanaf vrijdag 4 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan de afrit Smalleweg richting Antwerpen in Stabroek. Tussen de A12 en de Smalleweg ligt een opslagplaats voor zand. Port of Antwerp-Bruges zal vanaf dit jaar intensiever gebruikmaken van deze zandstock voor grote infrastructuurprojecten.
De A12 doet daarvoor dienst als aanleverroute. Daarom verlengen we de afrit Smalleweg richting Antwerpen, zodat het vrachtverkeer komende van de snelweg meer ruimte heeft om in alle veiligheid af te remmen en op een comfortabele manier haar bocht te nemen.

Afrit Smalleweg zal doorlopend afgesloten zijn van 4 tot 14 augustus, dat is dus inclusief de periode tussen de weekends. Er loopt een omleiding via de R2 afrit 13 Noorderlaan – N180 – Moerstraat – Rode Weel – Poldervlietweg. 

Tijdens de twee weekends en nachten wordt de rechterrijstrook op de A12 richting Antwerpen eveneens ingenomen. Het verkeer passeert de werfzone versmald via de linkerrijstrook. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur op de A12 tijdens de werken en van 90 kilometer per uur in de periode tussen de werkzaamheden. De hinder zal naar alle waarschijnlijkheid beperkt blijven.

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *