Verkeershinder vanaf 8 september tijdens vernieuwing brandleiding Frans Tijsmanstunnel

HAVEN – Sinds 7 augustus voert een aannemer in opdracht van AWV voorbereidende werken uit voor de vernieuwing van de verouderde brandleiding in de Frans Tijsmanstunnel (R2). Het gaat over zo’n 1,2 kilometer aan buizen in totaal. Tegelijk neemt de aannemer binnenkort 46 aansluitingspunten onder handen, waaraan de brandweer haar brandslang kan aansluiten. Na de vernieuwing plaatsen we nog een isolatielaag over de brandleiding, om bevriezing van het bluswater te voorkomen. 

Tot nu toe brachten de werken geen hinder met zich mee. Vanaf vrijdagavond 8 september zal het verkeer wel impact ondervinden. De Tijsmanstunnel is doorlopend afgesloten richting Nederland, van 20.00 uur tot maandagochtend 11 september 05.00 uur. De voorbereidende werken duren tot en met vrijdag 15 september. De eigenlijke werkzaamheden gaan van start op zondagavond 5 november 20.00 uur en vinden eveneens plaats tijdens nacht- en weekendafsluitingen. 

Opgelet: van maandag 18 tot en met donderdag 21 september en van maandag 25 tot en met donderdag 28 september, telkens van 20.00 tot 05.00 uur, vinden ook technische werkzaamheden plaats in de Tijsmanstunnel. De tunnel wordt daarvoor in beide richtingen afgesloten. De detailplanning voor alle werkzaamheden kan je steeds via de website van het Vlaams Verkeerscentrum raadplegen.

Omleiding en beperkte hinder
Tijdens de sluitingen richting Nederland geldt een omleiding via de Scheldelaan (N101) – complex Zandvliet. Wie richting Gent rijdt, volgt een omleiding via de A12 – N101. Doorgang voor de hulpdiensten is steeds verzekerd.

Tijdens de nachtelijke afsluitingen verwachten we lokale hinder, met een piek tussen 21.00 en 22.00 uur. Dan vindt er namelijk een shiftwissel plaats in verschillende havenbedrijven. Dat kan fileterugslag veroorzaken op de R2. Tijdens de weekendsluitingen wordt eveneens een piek verwacht tussen 21.00 en 22.00 uur. In het weekend kan de verkeershinder ook overdag toenemen op de lokale wegen, met een mogelijke terugslag op het onderliggende wegennet. Aangezien de N101 als omleidingsroute fungeert, zal de verkeersdrukte daar ook toenemen.

Meer info over de werken kan je nalezen via www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *