Verkeershinder in Stationsstraat en Nieuwstraat tussen 21/08 en 31/08

ESSEN – Tussen 21 en 31 augustus krijgt de Stationsstraat en ook nog een stukje Nieuwstraat tot aan de Belfius Bank (in- en uitrit parking) een nieuwe laag asfalt. Bovendien komen er bredere fietssuggestiestroken die doorlopen in de Nieuwstraat tot aan de grens met Nederland en tot aan de Hofstraat. De gemeente vernieuwt de weg en maakt in een beweging de straten veiliger voor fietsers.

Planning
Het doel is om de werken klaar te krijgen voor de start van het nieuwe schooljaar. Zodra de definitieve planning bekend is, volgt er meer informatie over de omleidingen.
Om de strakke deadline van 1 september te halen, worden de straten gedurende 10 dagen afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Voor plaatselijk verkeer is er tijdens de freeswerken geen doorgang mogelijk en ook niet tijdens het gieten van nieuw asfalt en het aanbrengen van de fietssuggestiestroken.

Schepen van Mobiliteit Brigitte Quick verklaart waarom er werd gekozen om de straten een aaneensluitende periode af te sluiten. “Door de straten 10 dagen af te sluiten, kan de aannemer de werken klaar krijgen voor de start van het nieuwe schooljaar. Mocht dit in fases gebeuren, dan duren de werken langer met meer hinder en vooral minder verkeersduidelijkheid tot gevolg. De omleidingen zouden steeds veranderen en de werken zouden ook plaatsvinden tijdens de eerste nieuwe schoolweek van het jaar. We willen dat de leerlingen zo veilig mogelijk naar school kunnen gaan. We hopen dat eventueel slecht weer geen roet in het eten gooit.”

Zodra alle details gekend zijn, staat dit te lezen op www.essen.be/wegenwerken en bezorgt de gemeente een nieuwe buurtinformatiebrief aan de omwonenden.

©gemeente Essen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *