Verdiende zege voor VK Geel Zwart 89

Vabene / Vk Geel Zwart 89 : 1 / 2
Zaterdag 25 augustus 2012, tijd om het nieuwe voetbalseizoen officieel aan te vatten. Na enkele voorbereidingsmatchen, waar het plezier belangrijker was dan het resultaat, moest er gespeeld worden in de voorronde van de beker Jos Huybrechts. Tegenstander was Vabene, een nieuwe ploeg in het verbond, uit Kapellen. Onze jongens, intussen aangevuld met 4 nieuwe spelers, waren aanwezig met 17 man, zodat er enkele aan de kant moesten blijven. Maar geen probleem, we zullen ze allemaal nodig hebben om het seizoen af te werken. De match dan. Met 9 “oudjes”en nieuwkomers Dave Corten en Dave Duval  aan de aftrap, werd gestart met de wind in de rug. En Geel Zwart begon goed aan de match. Veel balbezit en het goed laten rondgaan van de bal, hielden zij de thuisploeg ver van eigen doel. En goed voetbal brengt ook vaak doelkansen mee. Één van die kansen werd in de 7e minuut in corner verwerkt. Deze werd door Tom Sarra Ribo kort afgespeeld op Gert Van Dorst, waarop deze een schot op doel  loste welk door de thuiskeeper enkel kon afgeweerd worden. Deze bal belande in de voeten van Mattia De Smet, die de rebound tegen de netten trapte, en zo de bezoekers al snel op voorsprong bracht. Ook na dit vroege doelpunt bleef Geel Zwart baas op het veld, wat resulteerde in nog enkele kansen(o.a. een kopbal van Bonny Fissers op de lat) maar jammer genoeg niet in meer doelpunten. Zo werd de rust ingegaan met een verdiende 0/1 ruststand.                    
De 2e helft was het tijd om nieuwkomer nr.3 de weide in te sturen, nl. Lars Van Ham. En ook nu viel er snel een doelpunt, weer van de bezoekers. Na een inworp kwam de bal bij Dave Corten, welke van op links de bal voor doel bracht. Daar sprong Dave Duval hoger dan de thuisverdediging en kopte de 0/2 op het bord. Na 2’ in de tweede helft dus iets meer zekerheid voor de bezoekers. En na 5’ mocht ook Glen Van Bouwel zijn debuut voor Geel Zwart maken. Twee minuten later echter moest één van onze nieuwkomers de strijd al staken. Het was Lars Van Ham die bij een sprintje plots iets voelde achter aan de bil. Zeker een spierverrekking, hopelijk geen scheur, maakte dat hij de strijd moest staken. Verder met de match dan. Plots werd er bij de bezoekers niet meer gevoetbald, maar te veel met de lange bal gespeeld. Gevolg was dat Vabene meer in de match kwam en zich meer en meer op de helft van de bezoekers ging bevinden. Dat resulteerde in enkele kansen, maar telkens stond onze keeper Wim Claessens, samen met zijn verdediging op de juiste plaats om het gevaar af te weren. Maar 10’ voor tijd kon de thuisploeg toch een gaatje vinden en de aansluitingstreffer scoren. Maar gelukkig kon Geel Zwart daarna de boel gesloten houden zodat de toch wel verdiende  zege niet meer in gevaar kwam.
Volgende afspraak is op 8 september op de Ponderosa, voor de eerste competitiematch. Deze is tegen Old Lazio Withoef. Aftrap om 15u00. Tot dan!
V.K. Geel Zwart 89: Claessens Wim/ Fissers Bonny/ Van Der Velden Peter/ Braspennincx Johan/ Duval Dave(40’Glen Van Bouwel)/ Corten Dave/ Sarra Ribo Tom/ Braspennincx Jurgen/ Van Dorst Gert/ Maher Alex(36’Van Ham Lars(42’Srdic Micky))/De Smet Mattia.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.