Verdachte overval op nachtwinkel Kalmthout opgepakt

Donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 20u45 werd de nachtwinkel in de Statiestraat in Kalmthout overvallen. Een man kwam de winkel binnen en begaf zich direct naar de uitbater achter de toonbank.  De uitbater kreeg een paar klappen en werd bedreigd met een mes.  De dader kon geld uit de kassa meepakken en vluchtte de winkel uit.  Hij verloor hierbij zijn teensleffers.    

De uitbater verwittigde de politie die direct een zoekactie naar de dader deed.  Hiervoor werd er een bin-oproep gedaan in Kalmthout om uit te kijken naar de verdachte.  Op dat moment was het nog niet duidelijk of de dader te voet of met een auto gevlucht was.  Later bleek dat de dader met een vriend in zijn auto was weggereden.  Die avond zelf kon de dader niet meer gevat worden.  

De Politiezone Grens heeft onderzoek ingesteld en kon uiteindelijk via bevraging van de ANPR-camera’s het voertuig en de dader identificeren.  De 24-jarige man uit Essen werd thuis opgepakt en werd overgedragen aan het parket van Antwerpen.  De onderzoeksrechter zal oordelen over de verdere vervolging.  De vriend werd ook opgepakt voor verhoor maar mocht beschikken.  Hij was niet op de hoogte van de plannen van zijn kompaan.

ANPR-camera’s
De politiezone Grens heeft de laatste jaren grote investeringen gedaan voor het plaatsen van ANPR-camera’s. (ANPR = Automatische kentekenplaatherkenning)  Op alle toegangswegen van de politiezone werden ANPR-camera’s geplaatst.  Bij dit onderzoek is nogmaals gebleken dat de investering zijn geld waard was.   

(bron Politiezone Grens)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *