Hevige brand legt drie loodsen in as

STaBROEK – De brand bij de firma Dobbels-Cuypers op het Laageind in Stabroek is geblust. Drie loodsen zijn volledig in de as gelegd. De brandweer is zeker nog enkele uren bezig met het nablussen. 

“Het gaat om een bedrijf dat aan akkerbouw doet, maar vooral ook leveringen van groenten en fruit aan schepen in de haven uitvoert”, zegt Stabroekse burgemeester Rik Frans (N-VA). Rik Frans laat uit voorzorg stalen nemen om te zien of er eventueel asbest is vrijgekomen.

Even na 14u sloeg de brand al door het dak van een eerste loods. Het vuur was vanaf dan niet meer te stoppen.De bewoners van de Vluchtheuvel, die vlak naast de brandende magazijnen wonen, zijn uit voorzorg gaan wandelen.

Brandweercommandant Koen Vanderzwalm : “Door de extreme hitte hebben wij uitzonderlijk veel manschappen opgeroepen zodat zij elkaar vlot konden afwisselen. In totaal is ongeveer een tachtigtal hulpverleners ter plaatse van zowel de brandweerzone Rand als Antwerpen”, zegt Vanderzwalm.

Na ruim twee uur blussen was het vuur gedoofd, maar er is nog heel wat werk voor het nablussen. De loodsen zijn helemaal verloren. De brand ging ook gepaard met enkele luide knallen, maar dat waren ontploffingen van gasflessen die in de loods stonden.

De rookpluim was kilometers ver te zien en zorgde voor heel wat oproepen bij de 112-centrale. De brandweer raadde iedereen in de buurt aan om de ramen gesloten te houden. Een op/afrit van de Havenweg A12 is tijdelijke afgesloten.

Op dit moment zijn de verschillende brandweerkorpsen en politiediensten in overleg om de brand te bespreken en wordt nagegaan wat de mogelijke oorzaak is van de felle brand.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *