Velt-tuin ‘De Heuvels’ en bloemenbos houden opentuindagen


STABROEK – ’Velt-tuin ‘De Heuvels is een samentuin van 1 ha, waar de leden diverse biologische groenten en fruitsoorten kweken, maar er is nog veel meer! Een kruidentuin, een bloementuin, een viersterren-insectenhotel, honingbijen, een kikkerpoel.
Een boomgaard met een 80-tal appelsoorten. Ook de compostmeesters en onze imker zullen aanwezig zijn op de opentuindag. In de boekenstand vind je vele interessante publicaties van Velt. Je kan ook altijd onze tuiniers aanspreken voor meer informatie over de tuin.
Geniet op het groenterras van een biobier, -wijn, of andere verfrissende drankjes. Proef van diverse hapjes en lekkernijen, bereid door onze Velt-leden. Speciaal voor de kindereni s er een boeiende fotozoektocht.
De ecotuindagen gaan door op zaterdag 1 juni van 13 tot 17 uur en op zondag 2 juni van 10 tot 17 uur.
De samentuin bevindt zich in Stabroek waar de Frans Hotagstraat overgaat in de straat Heuvels.

Bloemenbos

Tijdens de Velt-ecotuindagen is het bloemenbos aan het Hoogeind 150, extra feestelijk met hapjes en drankjes, bloemen en bijen en nog zoveel meer! Je kan er o.a. zelfgemaakte rabarberconfituur en vlierbloesemsiroop kopen en er staat een kraampje met eigen gemaakte keramiek. Natuurlijk zijn er ook bloemen in overvloed en kan iedereen een prachtig boeket plukken. Op zoek naar vaste planten? Ook die kan je bij ons vinden. Daarbij zal onze imker zondag aanwezig zijn om al je vragen over bijen te beantwoorden en zal onze plantman meer vertellen over de biodiversiteit en de zelf gekweekte shiitake en oesterzwammen op boomstammen.
We serveren een hapje en drankje verzorgd door vzw de beek. Breng gerust je picknick mee en kies een plekje in ons paradijs.

Het bloemenbos is tijdens het weekend open van 13 tot 17 uur.

Info: https://velt.nu/ecotuindagen en Dirk Platteau, 0475.89.05.07 en Erik Jongenelen, 0477.99.07.69

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *