Velt-project "De Heuvels" hield open tuindag

velt tuin


Op 31 mei en 1 juni stelde Velt Polder zijn educatieve biologische tuin “De Heuvels” aan de Frans Hotagstraat open. Talrijke bezoekers konden kennis maken met de biologische diversiteit van de tuin.  Bij deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om de nieuwe poort, die  gemaakt werd door Brain Jaspers en Jonas Stein van het vijfde jaar  houtbewerking van het Erasmusatheneum in Essen, in te huldigen. Na 27 jaar was de tuinpoort dringend aan vernieuwing toe. Ook de 100 palen van de omheining werden vervangen.
In 1987 kreeg Velt Polder een weide van 1 ha in concessie van de gemeente, palende aan  het Elzenbos. ‘Nu 27 jaar later zijn er een twintigtal mensen op een biologische, ecologische verantwoorde manier bezig om hun eigen groeten en klein fruit te kweken. Daarnaast is er een appelboomgaard met 300 appelbomen en staat de boerenbloementuin volop in bloei” zegt voorzitter Erik Jongenelen. “In de kruidentuin staan een 80-tal kruiden en een imker houdt zich bezig met de honingbijen”, aldus Dirk Platteau voorzitter Tuincommissie.
Burgemeester Rik Frans meldde nog dat het gemeentebestuur graag zijn verdere medewerking aan Velttuin Heuvels wil verlenen en zal een dossier bij de Vlaamse Landmaatschappij indien voor het bekomen van  subsidies in het kader van de ondersteuning van volkstuinen.
Meer info te bekomen bij Erik Jongenelen, voorzitter Velt Polder – tel. 0477 99 07 69 – erik.jongenelen@telenet.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder