Veiling unieke ‘Haven gans anders’ foto’s levert 4.200 euro op

Havenschepen Marc Van Peel in actie tijdens de veiling

Schepen Ait Daoud laat haar aankoop ondertekenen door Dieter Coppens

In het MAS Havenpaviljoen werden op donderdag 4 mei de 23 unieke luchtfoto’s uit het één-programma Copy Beest geveild voor het goede doel. Op het einde van de avond klokte de opbrengst af op 4.200 euro. Dat geld wordt geschonken aan twee vogel- en dierenopvangcentra die onder meer actief zijn in de haven. De verantwoordelijken van beide centra waren aanwezig op de veiling en reageerden bijzonder tevreden op het resultaat. “Ik ben zeer gelukkig met de opbrengst”, zei Denise De Nijs van het vogelopvangcentrum uit Kieldrecht. “We zullen het geld gebruiken om een vliegren te maken voor gerevalideerde roofvogels.” In Brasschaat zal het geld gaan naar de aankoop van een kunstmoeder om nestjongen groot te brengen, vertelde Lucas Bergmans van VOC Brasschaat-Kapellen.
Havenschepen Marc Van Peel, die zelf ook even de veilinghamer vasthield, zag vooral enthousiaste kopers die onder de indruk waren van het groene karakter van de haven. Hij kocht drie foto’s aan tijdens de veiling. Zij krijgen een mooie plaatsje. Antwerps schepen voor Leefmilieu en Dierenwelzijn Nabila Ait Daoud nam ook één van de 23 foto’s mee naar huis.
De havenbedrijven Total, Evonik, Covestro en Oiltanking kochten ook enkele foto’s aan voor het goede doel. In ruil kregen ze een unieke luchtfoto van hun site, voorzien van een handtekening van Copy Beest-presentator Dieter Coppens die ook present tekende op de veilingavond. Ook enkele particulieren beschikken over een prachtige luchtfoto uit de “Haven gans anders” reeks.
foto’s Copyright Havenbedrijf Antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder