Veerdienst zet 2000 toeristen over

veerdienst
Ondanks de snijdende wind lieten om en bij de tweeduizend dagjesmensen zich de Schelde overvaren. Meteen een voltreffer voor het ijskoude paasweekend. Nog tot eind september vaart veerboot De Schelde in het weekend en op feestdagen heen en weer tussen Lillo en Doel.
Kapitein Stefan Herteleer en zijn ploeg pendelden op paasmaandag heen en weer tussen de twee Scheldedorpen. “Het startweekend is al bij al een succes. Gisteren merkten enkele toeristen nog twee bruinvissen op toen we aanmeerden in Doel. Die kleine walvissen zijn natuurlijk een extra attractie. Vanavond vaart veerboot De Schelde terug naar zijn ligplaats op Linkeroever. Volgende zaterdag begint hij opnieuw aan zijn weekendvaart. Dan overnacht hij wel in Lillo, maar er is dan natuurlijk iemand van ons aan boord om toezicht te houden”, zegt kapitein Herteleer.
In Kruibeke, Hoboken, Basel en Hemiksem zijn er heel het jaar door permanente veerdiensten. Alleen in Lillo is dat beperkt tot het toeristisch seizoen. “Hier varen we alleen in het weekend en op feestdagen. In mei zijn we ook op maandag paraat. Dat heeft vooral te maken met de vele schooluitstapjes die gebruik maken van onze overzetdienst. Het is een logische vraag van velen om ook de veerdienst in Lillo een permanent karakter te geven. Heel wat werknemers uit de haven kunnen op deze manier de Schelde over om naar hun werk te fietsen”, meent kapitein Herteleer. Sommigen dromen er van om het vroegere driehoeksveer Lillo-Doel-Lievekenshoek opnieuw in ere te herstellen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.