Met Flandria of elektrische fiets naar Tulpenpluk in Berendrecht

Op zondag 14 april komt een stukje geschiedenis terug tot leven met de Tulpenpluk in de Antwerpse polder. Die dag kan iedereen een tuiltje tulpen gaan plukken op de tulpenweide waar maar liefst 160 000 bollen werden geplant. Om de ervaring nog unieker te maken, kunnen liefhebbers vanuit Antwerpen gratis met de Flandria naar Berendrecht en terug. Ook een gratis ritje met de e-bike door de haven behoort tot de vervoersmogelijkheden. Er zijn bovendien nog tal van andere activiteiten om de charmes van de streek beter te leren kennen.
Op zondag 14 april vanaf 10 uur is iedereen welkom op de tulpenweide aan de Antwerpsebaan in Berendrecht. Tot midden 20ste eeuw was de tulpenpluk een belangrijke bedrijfstak voor de Antwerpse polder.
Reservatie
Voor de liefhebbers vertrekt van 9.30 tot 17 uur om het anderhalf uur een boot aan het Kattendijkdok in Antwerpen. In Berendrecht gaat er vanaf 11 tot 18.30 uur elk anderhalf uur weer een boot terug. Vertrekplaats daar is de aanlegsteiger aan het Jaagpad.
Meevaren met de Flandria is gratis maar wie er bij wil zijn, reserveert best tijdig. Dat kan vanaf vandaag tot en met vrijdag 12 april (tot 15 uur) via www.dna.be/tulpenpluk of via het nummer 03 289 28 32.
Kaartjes worden thuis bezorgd, maar wie reserveert op 11 of 12 april, haalt zijn kaartjes voor vertrek af in de tent aan het Kattendijkdok of in Berendrecht.
Daarnaast kunnen bezoekers ook e-bikes lenen aan het Kattendijkdok. Via een originele route van ongeveer een uurtje door de Antwerpse haven kunnen ze naar Berendrecht. Na de Tulpenpluk kunnen ze dan met de bus of de Flandria weer naar Antwerpen.
Ook het lenen van fietsen is gratis, maar van tevoren te reserveren via www.dna.be/tulpenpluk, tot en met vrijdag 12 april (tot 15 uur).  Ook hiervoor wordt met kaartjes gewerkt.
Alles over de Tulpenpluk staat op www.dna.be/tulpenpluk.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.