Veerdienst Lillo hervat mogelijk in de herfst

Het vroegere veer zette tot 40.000 mensen over in het toeristisch seizoen. Indien de plannen in oktober van start gaan zal er ook woon-werkverkeer plaatsgrijpen en wordt de nieuwe vlottende steiger in Liefkenshoek ook gebruikt door de waterbus.  

Zowel van volksvertegenwoordiger Annick De Ridder als van districtsburgemeester Carl Geeraerts (beiden N-VA) komt het goede nieuws dat er mogelijk nog dit jaar de kans bestaat dat een veerdienst uit Lillo zal afvaren. Meer dan waarschijnlijk steekt de boot (of de waterbus) de Schelde over richting Liefkenshoek. Daar zijn de werken voor de bouw van een vlottende steiger volop bezig. “Zonder onverwachte problemen is de constructie in de herfst klaar”, zegt De Ridder. “Zowel voor het woon-werkverkeer als het toerisme zou het een goede zaak zijn moest de verbinding tussen Lillo, Doel en Liefkenshoek zo snel als mogelijk terug in gebruik worden genomen”, verklaart de volksvertegenwoordiger in een interview met de kranten van het mediahuis (o.m. Het Nieuwsblad).
Een studie van Voka,  Kamer van koophandel Antwerpen-Waasland toont aan dat een verbinding over het water echt nodig is, vooral tijdens de shiftwissels. Ook de waterbus zou van de nieuwe steiger gebruik kunnen maken. 
De veerdienst van Lillo naar Doel werd enkele jaren geleden stopgezet, omdat hij het scheepvaartverkeer naar het Deurganckdok zou hinderen. Doordat nieuwe plannen zijn gemaakt door minister Ben Weyts voor de beperkte aanleg van een Saeftinghedok, zijn er ook weer kansen voor het behoud en de bewoning van Doel.  Daardoor zou het veer (mogelijk in een driehoeksverbinding) ook weer naar het Scheldedorp kunnen varen, hopen horecamensen in Lillo.
“Het toerisme zou hier bij gebaat zijn”, zegt burgemeester Carl Geeraerts. Vroeger toen de veerdienst nog vaarde kwam er minstens  40.000 man over de Schelde naar en van Lillo. Geeraerts en districtsschepen Rudi Sempels hebben, samen met Annick De Ridder, zich voortdurend ingespannen om terug volk naar Lillo te lokken. De overzet is daartoe een middel. (sdl)  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *