Veerboot in Lillo overrompeld tijdens de Paasdagen

veerdienst lillo

Op de pas aangemeerde boot waren paasmaandag bijna 160 passagiers, het maximum dat de boot mag boeken.


Tijdens het Paasweekend zijn meer dan 2000 passagiers geteld op de veerboot Lillo-Doel. De dorpen kenden een overrompeling, mede door het feit dat de overzet nagenoeg volgens het schema  van vroeger bleef varen. Kapitein Patrick Willekens, die drie dagen op veerboot ‘De Schelde’ het bevel voerde, was opgetogen over het feit dat de inkrimping van de dienst (om bezuinigingsredenen) niet doorging. Hij loofde toeristische gids Werner Bril van Lillo die alarm sloeg en een protestactie op gang bracht. Tal van politici kwamen op voor het behoud van de veerdienst. Minister Hilde Crevits werd overrompeld door protesten.
Succes
Dat leidde uiteindelijk tot nagenoeg het behoud van de dienstregeling. Alleen de ochtendvaarten vielen weg wat voornamelijk werd betreurd door vele fietsers die vroeger overvoeren om langs de toeristische fietspaden op Link er- en Rechteroever te rijden.Voor het overige was het een enorm succes.  Op de dienst die wij maandagnamiddag namen waren bijna 160 reizigers, zoveel als toegelaten is op de veerboot met de naam “Schelde”. Vorig jaar waren er 45.878 passagiers in het totaal. Uitschieters daarbij waren 14 juli, 11 en 18 augustus met de feesten rond de Scheldevrijmaking en de Waterdagen in Lillo.
Bijstand
‘Als het weer meezit gaan we daar zeker bovenuit’, schat de kapitein die dit een opsteker vindt voor het toerisme en de horeca in het vestingdorp. Hij kreeg tijdens het paasweekend bijstand van Gert De Graeve, die een opleiding als kapitein volgt op een overzet. Gert is instructeur van de marine-opleiding in Congo Brazzaville waar zijn ondervinding op de Lillose veerboot goed van pas zal komen. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder