Veerboot haalt 2000 passagiers op Lillo-Doel


In Lillo en Doel was de vreugde groot omdat minister Ben Weyts er voor zorgde dat de veerboot Lillo-Doel er terug opnieuw werd ingezet. Dat gebeurde bij gelegenheid van de Doelse feesten en de Schelde-Wijding op zondag 13 augustus. Het cijfer van 2000 passagiers werd gehaald. Die kwamen bij het totaal van bijna 30.000 bezoekers aan het feestende Doel.
In Lillo werd al onmiddellijk de terechte vraag gesteld: waarom kan de boot niet varen ter gelegenheid van Boekendorp of Lillo Sjacherdorp? Of zelfs niet alle weekenden van het seizoen, zoals vroeger?
Jan Creve van Doel 2020, zondag gehuld in een groen shirt met de slogan Doel lacht, feest en drinkt, had het de minister gevraagd. En bijgevolg voer “De Schelde” zondagochtend om 10u weg van de steiger in Lillo. Nog geen kwartiertje later was de trots van de Vlaamse VLOOT aan de overkant. Hij meerde zonder enig probleem aan en zou de overtocht de hele dag met goed gevolg varen. Lillo plukte ondanks de moeilijkheden met de bereikbaarheid, zijn appeltje mee. Er kwamen flink wat bezoekers opdagen.
In Doel werd het een feest van hoop, zeker nu de Raad van State het dorp opnieuw heeft gered van de ondergang. Er mag zelfs terug gebouwd worden. Ook in de kerk, waar pastoor Daniël Van de Velde de mis opdroeg en nadien de wijwaterkwispel hanteerde om de Schelde en de boten te zegenen, was er een fantastische sfeer. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *