Veel volk op eerste editie van familiepicknick

familiepicknick


Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Fair Trade organiseerden de gemeente Stabroek, Oxfam Wereldwinkel, Velt en enkele lokale landbouwers op zondag 19 mei een ‘Fair Trade familiepicknick’. Aanvankelijk was het de bedoeling om gezellig de picknicken op het grasplein voor het gemeentehuis. Maar aangezien de voorbije week de weersomstandigheden niet bijster waren haalden de organisatoren plan B boven en verhuisden naar de Moorlandzaal.
120 picknickers haalden hun “schoofzakjes” boven en werden bovendien getrakteerd op folkmuziek van de groep “Vers Fruit”.  Voor de kinderen had men een springkasteel voorzien en langs de zijkant stonden verschillende standjes van oa. Den Boerenzuivel, hoeveslagerij Gabriels, Oxfam Wereldwinkel, Velt-Stabroek, Noord-Zuidraad en BIOgroup die hun werking en producten voor stelden.
“Deze picknick moet een smakelijke activiteit voor het hele gezin zijn, maar met de bedoeling het afvalarm te houden”, zegt Els Veldeman, duurzaamheidsambtenaar van de gemeente Stabroek. “De drank wordt tegen een zeer democratische prijs aangeboden en de opbrengst van de picknick zal naar een project van de Noord-Zuidraad gaan”, aldus Els.
De eerste editie was meteen een succes. De zon was dan toch van de partij. De deuren van de Moorlandzaal werden  wagenwijd opengesteld en verschillende deelnemers plantten hun tafel buiten. Enkele vleiden zich op een dekentje neer in de speeltuin van het park en hielden hun kroost in het oog die zich volop uitleefde in de tuin of het Kubb spel speelde ingericht door de KWB-Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *