Veel volk op boombal voor 40 jaar milieuraad te Stabroek


 

Op zaterdag 5 augustus viel er heel wat te beleven  achter de kapel van de heuvels in de Waterstraat. Dit naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de Milieuraad en Velt, en het 20-jarig bestaan van de compostmeesters te Stabroek, die hun oorsprong kennen bij de milieuraad.  Omdat er dit jaar veel jubilea te vieren zijn worden er grote activiteiten gepland.
Om 9 uur werd deze jubileumdag ingezet met een tweedehandsbeurs. Verschillende verenigingen en mensen verkochten hun natuurproducten of gaven informatie over hun werking. Om 15 uur werd een receptie aangeboden aan de genodigden. Burgemeester Rik Frans en milieuschepen Ludo Reyntjens feliciteerden de vereniging en hebben met veel plezier dit evenement ondersteund. Eric Jongenelen sprak namens Velt en de compostmeesters. Voorzitster van de milieuraad Leona Volckaerts werd in de bloemetjes gezet omdat ze al bijna 25 jaar het boegbeeld van de milieuraad is. Walter Dehaes schetste de geschiedenis en wierp een blik op de toekomst met een belangrijke uitdaging nl. de verjonging van de raad. Met deze activiteiten hopen ze de jongeren aan te sporen om een stap naar de milieuraad te zetten. Folkgroep Vers Fruit zorgde voor de muzikale noot. Na de receptie speelde Vers Fruit verder ondersteund door het Steve Bailey Trio.
Boombal
Om 20 uur werd een dansinitiatie gegeven en een klein uurtje later konden de aanwezigen, waaronder heel veel jongeren, de danspasjes uitproberen op het Boombal met de folkgroep Kadril, die ook hun 40-jarig bestaan vieren. Even nog dreigde een bui roet in het eten te gooien maar toen klaarde de hemel open boven het grasplein en werd het een groots feest met veel volk, onder de sfeervol verlichte bomen achter de kapel.
De milieuraad  viert niet alleen het 40 jarig bestaan maar ook een van haar activiteiten nl. de verfraaiingsactie die dit jaar aan haar 35ste editie toe is. Dat zal extra in de verf gezet worden op het milieuweekend van 13 ,14 en 15 oktober. Joeri Cortens zal op vrijdag 13 oktober voor de leerlingen van het vierde jaar komen spreken, en ’s avonds wordt een milieuquiz ingericht. Op zaterdag is er de traditionele prijsuitreiking van de verfraaiingsactie en op zondag organiseert men een natuurwandeling. Noteer het alvast in uw agenda.
De dag was een organisatie van het gemeentebestuur, de Milieuraad, Velt en de compostmeesters van Stabroek met ondersteuning van KAS.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *