Veel supporters voor Toon Vandebosch in WK Fandorp achter café De Klok


STABROEK – Zondagavond 30 januari stond Mallenaar Toon Vandebosch op het wereldkampioenschap veldrijden in Amerika, Fayetteville. Voor zijn Stabroekse fanclub was een verplaatsing naar Amerika net iets te ver, dus werd er gesupporterd vanuit de thuisbasis. Het terras achter clublokaal, café De Klok, werd omgetoverd tot een echt WK-fandorp waar een honderdtal supporters Toon Vandebosch kwamen aanmoedigen.

Vorige week maandag mocht Toon Vandebosch (22) in laatste instantie toch mee naar het wereldkampioenschap veldrijden in Fayetteville, Amerika. Daar reed hij zondagavond (Belgische tijd) zijn eerste WK bij de profs. Niet alleen voor Vandebosch was zijn selectie last-minute, ook voor zijn fanclub. Supporteren vanuit Amerika was niet meer mogelijk, maar een WK-fandorp oprichten achter café De Klok was iets eenvoudiger.

Vanaf 18u ’s avonds opende de fanclub het fandorp om alle crosswedstrijden uit te zenden op groot scherm. Na de juniorenwedstrijd bij de mannen en de beloftenwedstrijd bij de vrouwen stonden de zenuwen hooggespannen en was het fandorp al goed volgelopen met een honderdtal supporters van Toon Vandebosch. De Mallenaar werd dan ook van start tot finish luid aangemoedigd van achter café De Klok.

Uiteindelijk kreeg de Brit Tom Pidcock de regenboogtrui en werd Vandebosch elfde. Hij mag terugblikken op een geslaagd, eerste WK bij de profs. Ook de fanclub was onder de indruk van hun veldrijder en zette het feestje achter De Klok nog door tot middernacht.

En vorige week kwam er nog goed nieuws voor de fanclub. Er zijn terug supporters toegelaten op de cross. De fanclub van Toon Vandebosch zal dan ook in grote getale aanwezig zijn op de sluitingscross in Oostmalle, de thuisbasis van Vandebosch.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *