Vandalisme aan kerststal in Stabroek

In de nacht van zaterdag 18 en zondag 19 december hebben vandalen toegeslagen in de kerststal op het grasplein voor het gemeentehuis van Stabroek.

Na de eerste vaststellingen gaat het duidelijk om brandstichting. Het kindeke Jezus lag er zwart geblakerd en in stukken bij. Op de achterzijde van het stalletje waren er duidelijk brandsporen te zien. Ook een brandgeur was deze morgen nog sterk aanwezig.

De resten van het beeldje van Kindeke Jezus

De politie werd omstreeks 2 uur verwittigd van het vandalisme. Ter plaatste werden er vaststellingen gedaan en een getuige meldde dat er op dat ogenblik een auto in volle vaart wegreed. “Wij gaan deze piste nu verder onderzoeken, hopelijk levert het resultaten op”, zegt Tom De Gendt woordvoerder van politiezone Noord (Kapellen en Stabroek)

Buren klagen al langer over overlast van hangjongeren achter het gemeentehuis. Tot laat en zelfs tot drie uur in de nacht wordt er soms muziek gespeeld en vuurwerk afgestoken. Een wandelaar meldde ons dat er in het park een vuilbak gans zwart zag. Hij vermoedde dat het hier ook om brandstichting gaat. “Het is een fenomeen dat tegenwoordig jongeren van die bommetjes in vuilbakken gooien zodat de bak ontploft” zegt Tom De Gendt. “De politie doet er alles aan om dit nutteloos geweld tegen te gaan”.

“Met het het plaatsen van een kerststal en kerstverlichting willen wij onze gemeente onderdompelen in een gezellige en warme kerst- en eindejaarsfeer. Zulk vandalisme hoort hier niet thuis, er zal een grondig onderzoek ingesteld worden”, aldus burgemeester Rik Frans.

Elk jaar hoor je wel dat er op een of andere plaats een kerststal het doelwit wordt van vandalen. Noem het gerust schandalig, van andermans eigendom blijf je af!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *