Valerie Van Peel en Luc Devriese trekken N-VA lijst in Kapellen

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal de N-VA lijst in Kapellen getrokken worden door Valerie Van Peel (32), fractiesecretaris en woordvoerder voor de N-VA in de Senaat. Zaakvoerder Luc Devriese (50) neemt de tweede plaats voor zijn rekening.  “Wij gaan voor een frisse kijk op het beleid in Kapellen en hopen dat de Kapellenaars op 14 oktober kiezen voor de kracht van de verandering”, zegt Van Peel.
Valerie Van Peel ging in 2009 aan de slag op het partijsecretariaat van de N-VA als algemeen fractiewoordvoerder. Sinds de federale verkiezingen is ze fractiesecretaris en woordvoerder van de N-VA senatoren en fractieleidster Liesbeth Homans. Tot 2009 werkte Van Peel als (politiek) journalist voor ondermeer Het Nieuwsblad, Actua-TV en Dag Allemaal. Luc Devriese heeft een internationale carrière als kaderlid bij een Energiebedrijf achter de rug, maar startte in 2010 een eigen zaak op. Als internet marketing consultant helpt hij zelfstandigen, vrije beroepen en KMO’s om hun commerciële doelstellingen te halen middels het ontwikkelen en implementeren van online marketing strategieën. Daarnaast zorgt hij er als energiemakelaar voor dat de energiefactuur van gelijkaardige klanten naar beneden gaat.
N-VA Kapellen trekt in oktober met een eigen lijst naar de verkiezingen. “We zijn volop bezig met de lijstvorming en de verdere uitwerking van ons programma”, zegt Valerie Van Peel. “Via een enquête op onze website (www.n-va.be/Kapellen) onder de noemer ‘Iedereen burgemeester’ nodigen we ook alle Kapellenaars uit om ons hun insteken voor een beter beleid te bezorgen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat Kapellen een frisse wind kan gebruiken. Niet dat het huidig bestuur slecht bestuurd heeft, maar alles is vatbaar voor verbetering. Zo vinden wij de aanleg van de Ovonde en het dorpsplein allesbehalve een onverholen succes. Er moet minstens bekeken worden of dit met enkele doelgerichte ingrepen kan verbeterd worden.”
Momenteel heeft de N-VA in Kapellen geen verkozenen in de gemeenteraad. “Maar een groot deel van onze bestuursleden volgt de gemeentepolitiek al jaren op de voet. De N-VA heeft een duidelijk, rechtlijnig, eerlijk en open verhaal. Dit verhaal verder lokaal vertalen vind ik persoonlijk een enorm boeiende uitdaging”, zegt Van Peel.  “Mijn ploeg en ik zijn er klaar voor. Op 19 april verwelkomen we onze voorzitter Bart De Wever in de Eskapade in Kapellen, wat ons betreft het startschot van de campagne.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *