Renée Eykens: Belgisch kampioen veldlopen


Tijdens het “Belgisch Kampioenschap Veldlopen” in Oostende, werden de knappe resultaten van de atleten van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen (KAPE) tijdens het winterse veldloopseizoen nog maar eens bevestigd. Renée Eykens bekroonde een knappe winter met de Belgische kampioenstitel bij de scholieren-meisjes.

Maar daarmee stopte het succesverhaal voor de Kapelse club niet. Nog vier jonge atleten haalden de top-10 in dit sterk bezette kampioenschap. De jongste deelnemer – Sebastien Artois – werd 74ste bij de eerstejaarspupillen. Bij de tweedejaars in deze categorie ging Lukas Maes voluit de strijd aan om de ereplaatsen. Hij finishte als 9de in dit kampioenschap, nadat hij eerder ook al winnaar was geworden van de “Provinciale Crosstrofee” voor zijn leeftijdscategorie (een criterium dat de beste veldloper uit de provincie Antwerpen bekroont).

Emma Van Laer startte “aan ’t zeetje” voor het eerst in de cadettencategorie. Bij de eerstejaarscadetten deed ze netjes mee in de kop van het deelnemersveld, zoals ze al het hele crossseizoen aan het doen was. Op de finish ging ze knap als 8ste door het elektronische oog. Bij de meisjes kwam Jolien Denis – na een uitermate sterk winterseizoen – aan de start bij de tweedejaars. En ook hier kwam er een absolute topplaats uit. Jolien finishte in sterk gezelschap als 6de in dit Belgisch kampioenschap.

Leeftijdsgenoten Vince De Rycke en Jochem Vermeulen startten samen bij de nieuwbakken cadetten-jongens. En – “noblesse oblige” – ook zij liepen de ganse wedstrijd mee in de hoofdmacht. Aan de eindmeet liet Vince De Rycke als 6de zijn clubmakker Jochem Vermeulen als 20ste een beetje achter zich. Voor beiden echter een bevestiging van de overwinningen en ereplaatsen die ze tijdens de voorbije veldloopwinter al hadden opgestapeld.

De kers op de taart werd verzorgd door Renée Eykens, één van de favorieten in haar leeftijdscategorie na een reeks sterke veldloopoverwinningen in het winterseizoen. En die favorietenrol maakte ze ten volle waar. Als één van de genomineerden voor de titel van “Sportfiguur van het Jaar” in de gemeente Kapellen, gaf ze opnieuw haar visitekaartje af met een nieuwe Belgische kampioenstitel bij de scholieren-meisjes.

De groen-witte armada van de Kapelse atletiekclub had er meteen een schitterend Belgisch kampioenschap opzitten. Dit moet in de geschiedenis van de club zowat het sterkste collectieve resultaat zijn dat ooit behaald werd.

foto: KAPE-deelnemers in Oostende.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *