Vaccinatiestrategie Park Spoor Oost wordt voorgesteld

De burgemeesters Frank Gys (Wommelgem), Maarten De Veuster (Schoten), Bart De Wever (Antwerpen), schepen voor gezondheidszorg Fons Duchateau, burgemeester Rik Frans (Stabroek) en Dis Van Berckelaer (Borsbeek) kwamen de Antwerpse vaccinatiestrategie op Park Spoor Oost bekijken.

Stabroeks burgemeester Rik Frans en Maaike van Overloop, arts en medisch coördinator Covid-beheer eerstelijnszones Antwerpen

Stad Antwerpen, de 4 Antwerpse eerstelijnszones en de gemeenten Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek nemen extra acties om zoveel mogelijk 65-plussers en chronisch zieken uit de regio te vaccineren. Zo helpt de lokale corona-infolijn bij het inboeken van een afspraak voor het vaccinatiedorp VacCovid en wordt ingezet op toegankelijk vervoer naar het vaccinatiedorp. Stewards en hulpmiddelen ter plaatse maken het dorp toegankelijk voor personen met een beperking en hun begeleider. Minder mobiele inwoners kunnen terecht in tijdelijke vaccinatielocaties in hun buurt.

De komende weken worden in een eerste fase de 65-plussers en chronisch zieken gevaccineerd. Voor de regio gaat het om een 112.000-tal mensen. Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen, en de vaccinatie veilig en comfortabel te laten gebeuren, worden de drempels voor deze doelgroepen weggenomen. “Prettiger kunnen we de vaccinatieprik in het vaccinatiedorp niet maken, maar wel makkelijker en aangenamer”, legt Antwerps schepen voor gezondheidszorg Fons Duchateau uit. In een tweede fase komt de brede bevolking, +18, zo’n 354.038 personen aan bod. 

Wie minder mobiel is en geen hulp heeft om naar het vaccinatiedorp te gaan, kan terecht in een van de 36 tijdelijke vaccinatielocaties in de regio. Een afspraak maken voor een tijdelijke vaccinatielocatie kan via de lokale corona-infolijn. 

Inwoners krijgen een uitnodiging om zich te laten vaccineren via brief, e-mail en sms. Vervolgens moet men zich registeren en kiest men zelf een dag en uur. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de lokale corona-infolijn: 03 435 95 55, en dit 7 dagen op 7 tussen 9 en 17 uur.

Voor wie niet mobiel is, kan thuisvaccinatie een oplossing zijn. De inschatting of iemand in aanmerking komt voor thuisvaccinatie gebeurt door de huisarts. 

Informatie online
De stad Antwerpen blijft inzetten op correcte en duidelijke informatie over COVID-19. Burgers vinden via www.antwerpen.be/vaccineren info over de vaccinaties en het vaccinatiedorp VacCovid. Op https://vaccovid.be/kunnen mensen terecht voor het maken van een afspraak, na het ontvangen van een brief, sms of e-mail, en vinden ze ook praktische informatie.

Meer hierover in ons magazine 6 van 20 maart as.

Sven De Ridder loodst je door het vaccinatiedorp Park Spoor Oost

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

2 reacties

 1. Ik ben gisteren 19:03 :2021
  gevaccineerd in park spoor oost,Ik wil al de al de mensen die daar zich in zetten voor
  een goede werking van het centrum van harte PROFICIAT wensen voor de goede
  begeleiding en de vlotte afwerking van mijn vaccin.

  VAN HARTE BEDANKT

  f;nAUWELAERS

 2. Ehwel, jij hebt geluk gehad.
  Alhoewel 15 maart voorzien werd, mocht ik tot noch toe geen enkele uitnodiging ontvangen. Op 02 april voorziet men risicopatiënten en einde maart politieagenten. De uitnodigingen lopen (zoals altijd in België) vierkant, net als ten tijde dat ziekenhuispersoneel die niet over mondmaskers beschikten (dankzij het beleid van ons Magie!!!! met oh, weet je nog “dat is niet nodig; men zal meer besmettingen oplopen met het dragen ervan” … ze wou haar fout even weglachen en hopen dat het publiek zou stoppen met aanvallen; ze werd er niet eens rood van. Toch is en blijft zij politieker (ah ja, wat dacht je … zo’n bezoldiging geef ik niet op, mijn verdiensten met mijn doktertje te spelen zijn immers aardig wat minder en laat staan mijn pensioenopbouw voor later, die kan je ook maar beter wat aandikken)
  De voorziene Pfeizer-vaccins zullen hoogstwaarschijnlijk amper gebruikt worden Spoor Oost, maar wel in Brasschaat (weet je, daar waar Jan Jambon woont).
  Men was vooreerst ongerust dat teveel mensen zouden afhaken voor het bekomen van het vaccin. Nu wordt allerhande campagnemateriaal massaal aangereikt… maar helaas, beschikken ze niet over voldoende vaccins. Ook Corona Alert kost ons stukken van mensen (contract dat na verlenging op 01 mei 2021 hopelijk afloopt, want dat kostte de burger tot noch toe ook massa’s belastingsgeld en het functioneert daarenboven NU NOG ALTIJD NIET naar behoren (besmette personen klagen het systeem aan dat er geen melding op komt als ze mogelijk nauw contact hadden met familieleden, vrienden of kennissen zodat zij deze zelf opbellen, anderen ‘eventueel besmette, doch niet geregistreerde personen’ kunnen zelfs geen signaal geven via deze app bij de contact met wel geregistreerde personen. Wat voor zin heeft dit dan nog? Gooi dat ding buiten of is er vriendjespolitiek mee gemoeid?
  Wat voor een regering hebben wij, en hebben wij nog baat bij een Verenigd Europa, waar ook alles al zo wankel loopt. Wij betalen ons niet alleen blut aan al onze ministers en volksvertegenwoordigers voor federaal en gewesten maar daar bovenop de Eu-vertegenwoordigers. Men besteed fortuinen aan veel te late studieonderzoekers ter goedkeuring van vaccins, erelonen van een recem aan advocatenkantoren voor onderzoek van afspraken en contracten en dan durft men nog erkennen dat ze slechte contracten hebben afgesloten met vaccin-leveranciers en worden tenslotte piesnijdig als andere landen dit wel voor elkaar krijgen. Wat schort daar toch of … moeten wij afzien van Verenigd Europa met ‘chacun pour soi’. Als een zelfstandige zo moest tewerk gaan was elke zelfstandige al failliet vóór hij begon. Tel de bezoldigingen en voordelen eens op die zij en hun medewerkers ontvangen, het zijn duizelingwekkende sommen. Na de euforie bij Napoleon om een verenigde natie te maken spatte zijn droom als het ware uit elkaar. Hoelang zal het nog duren alvorens Europa uit elkaar spat?
  Wij leven op een berg van ambtenaren die niet meer te overzien is, soms wel eens een bende ‘onbekwamen’ te noemen, maar wel goed voorzien van een berenvel. Zij zijn ze ongenaaktbaar en wat kosten deze aan de belastingbetaler, dit terwijl de brave burger zijn verwachtingen mag koesteren bij een als maar stijgende levensduurte en dan spreken we nog niet wat er op ons zal afkomen, want de kosten die nu gemaakt worden om Corona in te dijken: de hospitalisatiekosten, vaccinaties, medisch materiaal, installaties van vaccinatiedorpen, personeel; de faillissementen die binnenkort de spuigaten zal uitlopen (dus minder inkomsten) met bijkomende werklozen tot gevolg, de besmette mensen die langdurig revalideren (als ze nog ooit zullen kunnen werken?), de afschaffing kerncentrales binnen 4 jaar en het bouwen van nieuwe gasopslagplaatsen (met zijn fameus kostenplaatje) en dat bij een deficit???
  Wij danken alvast onze regering voor het binnenkort aan ons doorgeschoven kostenplaatje.
  Men zou beter een HARDE LOCK-DOWN organiseren (ook GEEN REIZEN, niet binnenkomend en niet buitengaand!), al is het maar voorlopig voor 1 of 1.5 maand en op volle toeren vaccineren, zodat alle overlevende bedrijven daarna terug kunnen opstarten en de mensen terug werk hebben en de scholen zo broodnodig open kunnen. Wat heeft het momenteel gebaat (open, sluiten, open, sluiten of op halve kracht) mensen offeren zich dagdagelijks op, maar zonder veel motiverende perspectieven. We zijn al vanaf 5 januari 2021 begonnen met vaccinaties dus vandaag 79 dagen bezig. Vandaag zijn er tot nu toe 1.046.228 mensen ingeënt (eerste spuit). Dit betekent dat wij nu nog 751 dagen nodig hebben om tegen datzelfde tempo de overige 9.953.772 van de geschatte 11 miljoen inwoners (dienen in te enten of men zegge : het duurt nog meer dan 2 jaar vooraleer ieder zijn eerste spuit ontvangt en de vraag rijst dan nog: genieten de eerst-ingeënten dan gedurende meer dan jaar protectie of dienen zij wederom al terug ingeënt te worden zoals bij het (jaarlijkse) vaccin tegen gewone griep?
  Zo begrijp je waarom ik niet zo euforisch ben om proficiat te wensen voor de trage toediening van vaccins. Natuurlijk geen kwaad woord voor de mensen op Park Oost die ons ter plaatse begeleiden of diegene die ons het spuitje toedienen (zonder handschoenen), er schort eerder veel aan de organisatie allom. Politiekers en virologen schrijven deze trage vaccinatie toe aan het tekort aan vaccins. Nochtans zou Europa waken over de evenredige verdeling van vaccins; waarom gaat het in vele EU-landen dan toch heel wat sneller?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder