Vaccinatiecentrum Noorderkempen bereikbaar met één overstap dankzij pendelbussen

Sinds begin april zet de Eerstelijnszone Noorderkempen samen met de vijf gemeentes uit de regio pendelbussen in om bezoekers naar het vaccinatiecentrum te brengen. “Met die pendelbussen raak je met maar één overstap met het openbaar vervoer aan het vaccinatiecentrum”, zegt Cindy De Roeve, voorzitter van ELZ Noorderkempen.

De pendelbussen zijn er vooral voor bezoekers die geen eigen vervoer hebben. “We zetten de pendelbussen in op twee routes. Een sluit aan op de dienstverlening van De Lijn in Brasschaat. Zo raken inwoners van Brasschaat en Wuustwezel aan het vaccinatiecentrum. De tweede lijn vertrekt in het centrum van Kapellen en passeert langs het station van Kapellen”, gaat De Roeve verder. “Zo is er een oplossing voor bezoekers die vanuit Kapellen, Essen of Kalmthout met de trein of bus tot in Kapellen reizen. Van het station van Kapellen doet de pendelbus er een kwartier over en ze zet je vlak aan het vaccinatiecentrum af.”

De tijdelijke haltes worden aangegeven met aparte haltepalen met het logo van de eerstelijnszone én de doorkomsttijden. “Het is belangrijk om te weten dat de pendelbussen enkel rijden op de dagen dat het vaccinatiecentrum open is. De rit met de pendelbus is gratis als je je uitnodigingsbrief toont. Dat geldt trouwens ook voor een treinrit als de datum en het tijdstip vermeld staat”, geeft de voorzitter nog mee.

Naast de pendelbussen werkte ELZ Noorderkempen nog andere maatregelen uit om minder mobiele inwoners naar het vaccinatiecentrum te vervoeren, zoals via de Minder Mobielen Centrales van de verschillende gemeentes. Inwoners met vragen over vervoer kunnen terecht op het callcenter van Vaccinatiecentrum Noorderkempen op 0800 59 056. Alle informatie over bereikbaarheid – zoals de doorkomsttijden van de pendelbussen – vind je ook op www.vaccinatienoord.be/bereikbaarheid.

foto: ELZ Noorderkempen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Op dinsdag 13 april heb ik vruchteloos aan de halte in het Centrum van Kapellen op de pendelbus gewacht. Ik heb het nummer van de Eerstelijnszorg gebeld en ik bleek niet de eerste te zijn met een klacht over deze pendeldienst.
    Gelukkig heeft een vriend mij uit de nood geholpen en mij heen en terug gevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *