Klina komt naar Essen; Essenaren moeten zich minder verplaatsen naar Brasschaat

ESSEN – Onder stimulans van burgemeester Gaston Van Tichelt gaf de gemeenteraad zijn goedkeuring aan een overeenkomst met Klina. Het vroegere douane- en ocmw-kantoor aan het Kerkeneind wordt verbouwd en ter beschikking gesteld van Klina.

Klina gaat er een toekomstgericht “Zorgpunt” in onderbrengen, eigenlijk de opvolger van de klassieke polikliniek. Maar een zorgpunt is meer dan een polikliniek! Het is de bedoeling dat de volgende jaren dit Zorgpunt stap per stap gaat groeien tot een meer uitgebreide dienstverlening, bv. ook voor diabetespatiënten, wondzorg, enz. De ambitie van zowel de gemeente als van Klina is duidelijk: hoe meer mensen in Essen kunnen geholpen worden, hoe minder er de rit naar Brasschaat moeten maken.  

Gaston Van Tichelt: “Het Zorgpunt is een speerpuntproject van ons gemeentebestuur. Het gaat écht een positief verschil maken, ten dienste van onze Essenaren. We zijn hierin ook pionier voor heel Vlaanderen. Met nieuwe technologische mogelijkheden kan de gezondheidszorg dichter bij de mensen gebracht worden.”

Binnenkort beginnen de verbouwingswerken aan het Kerkeneind. Het is de bedoeling dat deze werken klaar zijn tegen de zomer, waarna Klina ook nog inrichtingswerken zal uitvoeren. 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder