Uniek concert Labore et Constantia

Het Koninklijk Harmonieorkest Labore et Constantia van Ekeren, een vzw. die werd opgericht in 1826, viert in 2011 haar 185 – jarig bestaan. Ze is één van de oudste nog actieve muziekverenigingen in Groot-Antwerpen. Labore et Constantia is dan ook een actief gegeven in Ekeren als lid van de Cultuurraad, het Feestcomité en Vlamo. Met een ledenaantal dat de laatste jaren tussen 50 en 60 muzikanten schommelt is ze in het provinciaal toernooi van 2010 gepromoveerd naar ereafdeling.
Tijdens hun feestjaar organiseren ze een uniek concert in Antwerpen. Het orkest krijgt de gelegenheid om met een wereldberoemd dirigent samen te werken, de Oostenrijkste componist en dirigent Otto M. Schwarz hebben ze hiervoor uitgenodigd. Het zal de eerste keer zijn dat Otto Schwarz in België zal deelnemen aan een concert. Zijn composities worden over de hele wereld gespeeld, hij heeft meer dan 500 titels geproduceerd en er werden meer dan 1 miljoen Cd’s met zijn werken verkocht. Hij is trompettist, muziekpedagoog, dirigent en componist van de 21e eeuw. Ook in de Belgische Hafabra-wereld is Otto M. Schwarz een bekend gegeven. Doordat hij veel voor film en tv. componeert is zijn muziek toegankelijk voor een breed publiek.
Het concert zal doorgaan op zaterdag 25 juni 2011 in de Blauwe Zaal van deSingel te Antwerpen. Het programma zal bestaan uit composities van Otto Schwarz en het werk ‘ Moretus’ dat Bart Picqueur voor het 185 jarig bestaan van de vereniging gecomponeerd heeft. Die avond wordt dit muziekstuk officieel voorgesteld. Huisdirigent Bart Vercammen zal met gastdirigent Otto M. Schwarz afwisselend het orkest dirigeren.
Dit zal ongetwijfeld een concert met passie worden!

Kaarten kosten 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Info en tickets op info@labore.be  gsm 0499/58 11 18  – 0495/92 16 46
Geen vervoer? Er wordt een bus ingelegd vanuit Ekeren voor 5 euro.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *