Uniek: Brasschaat Klassiek!

brasschaat klasiek


Zaterdag 19 juli was de weide tussen de prachtige fonteinen in het gemeentepark van Brasschaat omgetoverd tot een open-air festival.Il Novecento o.l.v. Robert Groslot brachten licht klassieke werken van o.a. Brahms, Verdi, Strauss, Sousa e.v.a.Het was op alle gebied een Brasschaatse primeur: een overdekt podium opgesteld in 3 hoogteniveaus werd voor de eerste keer in Vlaanderen gebruikt.
Nog nooit werd de buienradar zoveel geraadpleegd want de berichten waren onheilspellend. Gelukkig is heel het concert na een voorafgaande korte plensbui droog verlopen, behalve voor de musici. Het was zweten, afzien maar daar was muzikaal niets van te merken.
De reacties zijn dan ook meer dan lovend: een fantastische sfeer en organisatie, een geluidskwaliteit om u tegen te zeggen! Wat wil je, een groot deel technici verzorgt jaarlijks de night of The proms in het Sportpaleis.
Na een muzikale toegift (mars van Sousa) werd het orkest getrakteerd op een staande ovatie van de ruim 2000 aanwezigen.  Geen elitaire bedoening maar ook geen “festival hamburgers” e.d., wel meer dan smakelijke culinaire hapjes. Niet alleen het publiek was laaiend enthousiast.
Reacties
Robert Groslot: “een heel aandachtig en enthousiast publiek, het was een hele warme dag hetgeen heel moeilijk is voor de orkestleden om hun instrument perfect te beheersen. In de loop van de namiddag tijdens de repetitie was het in volle zon meer dan 30 graden. Daarom volle respect voor hun feilloze prestatie.  Een herhaling is voor mij perfect mogelijk.”
Burgemeester Jan Jambon: “de eerste indruk is dat het publiek zelf vraagt dit te herhalen. Een vervolg in 2015 is bijna zeker, misschien een droom realiseren en hiervan een meerdaags festival van maken. De eerste stap is gezet!”
Presentator Carl Huybrechts: “het decor van het Park van Brasschaat is een ideaal cadeau, Robert Groslot en Il Novecento staan garant voor topkwaliteit. Vorige maand in de USA kreeg dit orkest na elk nummer een staande ovatie.
Dit is een WAUW-effect, geestig, beweeglijk, alle musici hebben een drive en een kwaliteit die je bijna bij geen ander in combinatie vindt.
Kortom op naar de volgende editie!
Luc Rampart

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *