Uniek Afstudeerconcert van Indra Persoons

KALMTHOUT – Nu zaterdag 7 mei vindt in de kerk in Heide een uniek Afstudeerconcert plaats van Indra Persoons. Indra is een jonge componiste uit Kalmthout. Als laatstejaars studente aan het LUCA School of Arts zal Indra een volledig zelf gecomponeerd repertoire spelen die avond. Het concert wordt georganiseerd door Club Kalmthout ism Indra zelf… Als Club Kalmthout zijn we heel fier op deze jonge componiste waar we in de toekomst waarschijnlijk nog veel van gaan horen, aldus Stefan Beyers van Club Kalmthout.

Indra Persoons

In juni 2022 zal Indra hoogstwaarschijnlijk afstuderen als ‘Master in Muziek – Compositie’ aan het gerenommeerde LUCA School of Arts te Leuven onder begeleiding van Piet Swerts. Vooraleer ze dit diploma kan behalen, dient zij als afstudeerproject een concert te doen waarin haar eigen werk live wordt gespeeld. Club Kalmthout wil Indra heel graag helpen in het behalen van haar diploma en voegt dit ‘Afstudeerconcert’ toe aan de programmatie.

Indra’s eerste compositie schreef ze toen ze vijftien was. Met dat stuk genaamd ‘Doel’ won ze in 2017 de Internationale Compositiewedstrijd van het blokfluitfestival in Nordhorn. Indra houdt van musicals, Griekse mythologie en wandelen in de natuur. Deze factoren vormen de inspiratiebron voor haar composities. Naast ‘Doel’ kregen er nog een paar andere composities een plek in de finale van een compositiewedstrijd. ‘Rite of Fire’ voor altviool solo werd finalist in de Northern California Viola Society Composition Competition 2019. ‘Prelude voor Franck’ voor viool en piano werd in 2021 finalist in de Prelude Wedstrijd van Nicolas Dupont.

Indra componeert verhalende muziek waarin de melodie leidend is. Ze kan je laten lachen met haar humoristische timing en je laten huilen met haar hartstochtelijke frases. Ze houdt van experimenteren met klankkleur door uitgebreide technieken te gebruiken. Haar werk reikt verder dan de concertwereld, zo heeft ze gewerkt met filmmakers, regisseur Johan Vandenbussche, tango danseres Astrind Cerpentier en nam ze deel aan verschillende interdisciplinaire projecten in LUCA School of Arts.

Voor de uitvoering van haar composities doet Indra beroep op enkele bevriende muzikanten uit het conservatorium, alsook op het gerenommeerde strijkorkest Quattro Corde. Een niet te missen avond van een bijzonder talentvolle Kalmthoutse. Iemand waar we in de toekomst ongetwijfeld nog veel gaan horen.

Het concert vindt plaats op zaterdag 7 mei in de St. Jozefkerk, Sint-Jozeflaan 4 te Kalmthout – org. Club Kalmthout

Inkomd 10 euro (UiTPAS met KT: 2 euro) Info:- https://clubkalmthout.be/evenementen/indra-persoons

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.