UiTPAS Van Polder tot Kempen

Silke Lathouwers, schepen van Milieu, Cultuur, Jeugd, Evenementen, Gelijke kansen en ICT van Kalmthout,
Jan Jambon, Minister van Cultuur en Bart Temmerman, algeme
en directeur publiq

De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel bundelen de krachten en lanceerden op vrijdag 1 oktober 2021 de UiTPAS. Met de vrijetijdspas kan je punten sparen en inruilen wanneer je deelneemt aan sport-, cultuur-, of jeugdactiviteiten. “Méér mensen méér laten beleven, dat is het doel van de UiTPAS”, benadrukt de regionale UiTPAS-coördinator Bianca Delaruelle.

De UiTPAS is een spaarkaart voor iedereen die in Vlaanderen en Brussel wil genieten van vrije tijd. Wanneer je deelneemt aan een UiTPAS-activiteit, verdien je punten. Verzamelde punten kan je inruilen voor extra voordelen. Denk aan een gadget, een gratis ticket voor een voorstelling, een korting op een boek, een drankje na een concert en zoveel meer! “Tegen eind 2021 willen we de UiTPAS invoeren in meer dan 100 gemeenten. Door samenwerkingen zoals die van de Polder Tot Kempen gaan we dat doel zeker behalen.”, vertelt minister van Cultuur, Jan Jambon, vol trots.

Jan Jambon, Minister van Cultuur stelt de UiTPAS voor

Kalmthoutse schepen van Cultuur, Silke Lathouwers legt uit: “Scan gewoon je UiTPAS aan de spaarzuil of scan de QR-code met je smartphone als je deelneemt aan een activiteit. Bijvoorbeeld als je naar een concert of tentoonstelling gaat, of als je gaat zwemmen. Je gespaarde punten kan je daarna omruilen voor leuke voordelen. In onze regio zijn er al meer dan 80 voordelen. Van gratis zwembeurten tot gratis tickets voor voorstellingen.

Waar kan je UiTPAS gebruiken en kopen?
Je kan kiezen voor activiteiten dichtbij huis, in de deelnemende gemeenten van Van Polder tot Kempen. Maar jouw voordelen gelden ook in alle 90 gemeenten in Vlaanderen die deelnemen aan UiTPAS.  Op de website www.vanpoldertotkempen.be of op de website van jouw gemeente vind je een overzicht van alle UiTPAS-activiteiten. Je ontdekt er eveneens wat de ruilvoordelen in onze regio zijn. “Op deze manier willen we inwoners uit onze gemeenten meer aanzetten tot vrijetijdsbesteding.”, vertelt Silke Lathouwers.

Sinds 1 oktober kan je jouw UiTPAS-aankopen bij één van de vele verkooppunten in de regio. De UiTPAS is persoonlijk en levenslang geldig. Je betaalt 5 euro voor je UiTPAS. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan betaal je 2 euro. “Mensen met een laag inkomen betalen zelfs maar 1 euro voor een UiTPAS”, onderstreept Bianca Delaruelle. “Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling is, krijgt 80% korting bij deelname aan activiteiten in de regio Van Polder tot Kempen. Bijvoorbeeld op het jaarlidgeld van je jeugdbeweging.”

Welkomstvoordelen
“De UiTPAS Polder Tot Kempen gaat van start met een enorm aanbod aan welkomstvoordelen. Als je een pas koopt, heb je recht op meer dan dertig voordelen. Bij elke gemeente valt er wel iets te rapen. Van een streekproductenmand uit Wuustwezel tot cadeaubonnen uit Brasschaat.”, vertelt Jan Jambon. “Ik ben echt fan van dit concept, zeker als je zoveel voordelen hebt.”

Meer info: www.vanpoldertotkempen.be

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *