U11-talentenbom is eindelijk tot ontploffing gekomen!

coach Niki, Bent, Fynn, Louis, Sinan en Kaan.


BERENDRECHT – Op zaterdag 1 maart trok Antwerp United Judo naar de Golden Judo Cup te Zelzate met 5 van haar 6 U11-jes: Louis, Bent, Kaan, Sinan en Fynn.
Louis en Fynn mochten als eerste aan de bak en kaapten daarbij een gouden en een zilveren medaille weg. Louis, die we voorzichtig Mr. Ne-waza mogen beginnen noemen, maakte hierbij zijn 6de ippon op rij met knap grondwerk en Fynn, waarvoor dit pas zijn tweede wedstrijd ooit is, vond na een aftastende eerste kamp zijn ritme (en zijn zelfvertrouwen) en won dan twee keer vlotjes!
De volgende ronde mochten Kaan, Sinan en Bent aantreden.
Sinan, die in deze U11 groep al de meeste gouden medailles mocht mee naar huis pakken, deed knap zijn werk: sterke eerste kumi-kata, veegje hier, linkse koshi-guruma daar, houdgreepje daarbij en de volgende gouden medaille was binnen.
Kaan en Bent aasden al veel langer op een gouden medaille, zien winnen doet vaak ook winnen en dat was in dit geval ook zo!
Kaan, die een nieuwe opwarmtechniek kreeg, was in bloedvorm en werkte snel en efficiënt zijn drie rondes af met ippon. Het vuistje bij de laatste winstmatch zei alles: yes, eindelijk heb ik het kunnen laten zien!
Bent tastte zijn eerste rond heel lang af, tot hij genoeg gezien had en zijn linkse kracht liet zien! De twee volgende rondes had hij de smaak te pakken en werkte op hetzelfde elan netjes naar de ippons toe. Bij de laatste ippon steeg er zelfs een “oooh” uit het publiek op. Bent zien lachen als hij van de mat afkwam was voor coach Niki Heylen de kers op de taart.


Op al dit moois kwam er vanuit judoclub Zelzate nog een mooie verrassing: met 4 gouden en een zilveren medaille stonden we ook bovenaan de clubranking! Boven clubs die inschrijven met 20 tot 40 judoka’s stonden wij met onze 5 jongens en dat werd beloond met een grote beker.
Het is van onze gouden generatie geleden dat we met een clubbeker naar huis zijn kunnen gaan. Prachtig dat de geweldige groepsdynamiek, hun talent, hun harde trainingslabeur, de consistente aanwezigheid op trainingen en stages hier zo tot uiting zijn gekomen. Wat een team.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *