Tweedistrictenpijl Ekeren- Deurne


EKEREN – Op zondag 9 juli wordt de derde editie van de wielerwedstrijd ‘Argenta Classic – 2-Districtenpijl Ekeren-Deurne’ georganiseerd. Het betreft een internationale wedstrijd voor heren, niveau UCI 1.2, en voor dames niveau UCI 1.1 èn gecombineerd met een wedstrijd U17 voor heren die wel volledig op Ekers grondgebied word gereden.
Te 11 uur starten de elite-heren in de Dorpstraat en leggen enkele ronden van 14 km af in Ekeren alvorens naar Deurne te rijden om ook daar lokale ronden te rijden alvorens op de Hooftvunderlei voor de overwinning te strijden. De lokale ronden worden opzettelijk ingevoerd zodat het publiek de renners verschillende keren kan zien voorbijflitsen. Verwacht wordt dat de renners rond 12.30 uur richting Deurne zullen rijden.
Te 13.15 starten dan de dames, ook in de Dorpstraat, en zij werken zowat hetzelfde parcours af als de heren met dien verstande dat zij natuurlijk minder kilometers afleggen. Rond 15 uur zullen ook zij richting Deurne doorstromen.
Tot slot gaan te 16 uur de U17 heren van start, steeds in de Dorpstraat en zij zullen zowat anderhalf uur een plaatselijk parcours afrijden om rond 17.30 uur voor de zege te strijden, ook in de Dorpstraat. Nog op te merken : de organisatoren van Royal Antwerp Bicycle Club hebben een keurig A4-tje in de Ekerse brievenbussen verspreid met info omtrent parcours, bereikbaarheid en parkeerverbod. Lovenswaardig initiatief !
Maar omdat op 9 juli ook Vlaanderen Feest wordt gevierd, is er van 14 tot 19.30 uur een programma opgezet met tal van optredens op het Kristus-Koningpleinen met als hoofdact het optreden van Barbara Dex, begeleid door een vierkoppige band. Heel het evenement is gratis te bezoeken. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *