Tweede keer alarm bij Indaver in week tijd

Omstreeks 16 u dinsdagnamiddag is bij afvalverwerker Indaver in Lillo opnieuw een zware rookontwikkeling ontstaan. Voorbijrijdende automobilisten op de dichtbijgelegen A12 , onder wie districtsraadslid Zander Vliegen, waarschuwden de hulpdiensten. Zij klaagden over zwarte rook die de ogen irriteerde. Politie en brandweer kwamen ter plekke.

Volgens het bedrijf was in een draaitrommeloven een ventilator uitgevallen. Daardoor ontstond overdruk met rookontwikkeling tot gevolg. De rook drong naar buiten via de voedingssystemen van de installatie. Hij werd door de sterke wind in de richting van de A12/Havenweg geblazen tot buiten de site.

In een mededeling zegt het bedrijf dat het personeel er in slaagde om 25 minuten na het ontstaan van de uitstoot, de installatie terug op te starten. Hierdoor werd de onderdruk terug normaal en stopte de rookontwikkeling.

Volgens Jos Artois, woordvoerder van Indaver moesten de politie en de brandweer niet ingrijpen. De overheid werd op de hoogte gebracht en het bedrijf verontschuldigde zich voor de mogelijke hinder.
Opvallend is dat bij Indaver vorige week al alarm werd geslagen toen er overdruk ontstond in een afvaltank. Net op het ogenblik dat een rampoefening zou starten, begon damp te ontsnappen, ontstaan door een reactie van twee chemische stoffen. Het personeel werd geëvacueerd waarna de eigen interventiedienst en de Antwerpse brandweer de zaak konden bedwingen door verneveld water op de tank te spuiten. Ook toen vielen er geen gewonden of werden mensen bevangen.

foto: Zander VliegenGeen virus gevonden in het binnenkomende-bericht.
Gecontroleerd door AVG – www.avg.com
Versie: 9.0.920 / Virusdatabase: 271.1.1/4044 – datum van uitgifte: 11/28/11 08:34:00
DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *