Tweede jobbeurs in Essen

Op woensdag 17 april organiseert het gemeentebestuur, samen met VDAB, Bedess, Unizo, ABVV en ACV voor de tweede maal een jobbeurs in de Heuvelhal in Essen. Dankzij de vorige editie vonden tientallen mensen een job of werden ze opgenomen in een werfreserve. Dat succes willen we nu evenaren.
Meer dan 35 werkgevers uit verschillende sectoren stellen die dag hun vacatures voor. Het gaat om jobs in de bouwsector, het onderwijs, het openbaar vervoer, de chemische sector, de verzorgingssector,… Zowel handenarbeid als administratief werk, bij bedrijven uit en buiten Essen.
Advies en informatie
Daarnaast zijn er nog informatiestanden waar de bezoeker terecht kan voor o.a. sollicitatieadvies, vragen over de sociale zekerheid, arbeidsvoorwaarden, grensarbeid e.d. Tijdens de jobbeurs kan de bezoeker rechtstreeks solliciteren bij een bedrijf naar keuze of meer informatie krijgen over de jobmogelijkheden. Er is ook een vacaturestand, waar je vacatures van bedrijven die niet aanwezig zijn kan meenemen zodat je ze later kan contacteren. De jobbeurs is vrij toegankelijk van 14.00 tot 19.00 uur.
Personen met een handicap
Voorafgaand aan de jobbeurs, wordt voor alle geïnteresseerde ondernemers een infosessie georganiseerd rond tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap. Mensen van De Ploeg verstrekken informatie en beantwoorden vragen. Wie deze sessie om 12.30 uur wil bijwonen, kan contact opnemen met Ann Francken via onderwijs@essen.be of 03 670 01 30.
Netwerkevent voor bedrijven
Aansluitend op de jobbeurs vindt een netwerkevent plaats voor alle Essense ondernemers en standhouders, waarop zij op ongedwongen wijze contacten kunnen leggen met elkaar. Dit event vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in het Heuveltje (café boven de Heuvelhal).
Meer info?
  ann.francken@essen.be – 03 670 01 30
Einde persbericht

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *