75e Ronde van Hoogerheide: spektakel achter de derny’s

De 75e Ronde van Hoogerheide op vrijdag 10 mei 2011, is dit jaar met een dernykoers voor prominenten en een criterium voor junioren. Stichting wielercomité Hoogerheide heeft zich daar dit jaar voor gecommitteerd samen met Bernard de Nijs en Bart van Est.
Bart van Est uit Dinteloord heeft als wielrenner in de zeventig en begin tachtiger jaren spraakmakende overwinningen behaald. De gouden medaille voor de 100 kilometer ploegentijdrit op het wereldkampioenschap in Keulen voor amateurs in 1978, samen met Bert Oosterbosch, Jan van Houwelingen en Guus Bierings, is voor van Est toch wel écht memorabel. Met diezelfde spirit van het wereldkampioenschap in Keulen van toen gaat hij samen met Bernard de Nijs en stichting wielercomité Hoogerheide een memorabele 75e Ronde van Hoogerheide organiseren. Hoogerheide is het dorp op de Brabantse Wal waar het wielrennen een grote historie heeft geschreven. De traditionele Ronde van Hoogerheide kent daarin een bijzondere plaats. Door de jaren heen heeft de Ronde van Hoogerheide aardig wat wijzigingen gekend, op het gebied van datum, parkoers, categorieën en comitéleden. Maar door al die jaren heen is de koers wel blijven bestaan, ondanks dat een groot aantal andere wedstrijden in de directe en verre omgeving helaas zijn verdwenen. Het comité van de Ronde van Hoogerheide zoals het er nu al een veertien jaar zit, mede onder aanleiding van de huidige wethouder sport Vic Huijgens, doet er ook dit jaar alles voor om een gezellig en sportief evenement te maken voor zowel de deelnemers als ook de bezoekers.
Het programma van de Ronde van Hoogerheide start dit jaar op vrijdag 13 mei om 17 u 00 met eerst twee manches van prominenten achter de derny’s, waarna omstreeks 18 u 30 de junioren van start gaan voor een criterium over zestig kilometer. Ronde de klok van 20 u 15 vind de finale plaats van de prominenten achter de derny’s.
Info:  Luc van Hoek, M. (0031) (0)6 5515 2868

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *