Twee miljoenste passagier geteld op DeWaterbus!

(vlnr) Thierry Van Steenbergen, Nathalie Balcaen, Katrien Van Mieghem, Gerbrand Schutten, Lydia Peeters

Op zaterdag 27 november scheepte de twee miljoenste passagier in op DeWaterbus. Een belangrijke mijlpaal voor deze dienstverlening die midden 2017 opstartte. “Dit moment laten we niet onopgemerkt voorbij gaan,” aldus Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “We willen mensen verleiden om de wagen aan de kant te laten staan en zich op een duurzame manier te verplaatsen. DeWaterbus is dan ook een cruciale schakel binnen de Antwerpse mobiliteit.

DeWaterbus is ondertussen niet meer weg te denken op de Schelde. Dagelijks varen de verschillende vaartuigen de Schelde op en af tussen het zuiden met haltes Hemiksem en Kruibeke en het noorden in de haven van Antwerpen met haltes Lillo en Liefkenshoek. Daartussen doet DeWaterbus nog vier verschillende haltes aan om pendelaars vlot op hun bestemming te krijgen. “Je kan DeWaterbus makkelijk combineren met tram, bus of fiets. Op verschillende locaties zijn ook parkings voorzien zodat je handig kan schakelen tussen verschillende transportmodi,” vult minister Peeters verder aan. “Ik ben dan ook trots dat we vandaag al de twee miljoenste passagier in de bloemetjes kunnen zetten. Een duidelijk signaal dat deze dienstverlening voor velen een kwalitatief alternatief is”. Katrien Van Mieghem, medewerkster bij Bpost kreeg dan ook een mooie bloemenruiker en een jaarabonnement voor DeWaterbus cadeau.

Toename

Het aantal reizigers is doorheen de jaren sterk toegenomen, met uitzondering van 2020 door COVID-19. In 2021 kozen tot nu al meer dan 574.000 passagiers voor DeWaterbus. De verwachting is dat 2021 het beste jaar zal worden sinds de opstart van deze dienstverlening. Opvallend is dat reizigers vooral in het kader van hun woon-werkverkeer kiezen voor DeWaterbus. Zo is dit aantal in 2021 zelfs met 57% gestegen ten opzichte van 2019. “Eerder dit jaar startten de nieuwe werken voor de Oosterweelverbinding waardoor goede alternatieven nog belangrijker werden om fileleed te kunnen vermijden. Ik ben verheugd dat pendelaars steeds vaker kiezen voor watertransport,” beklemtoont minister Peeters.

Begin dit jaar droeg Port of Antwerp DeWaterbus over aan het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Voor de gebruiker veranderde niets, maar DeWaterbus kwam terecht onder de vleugels van een nautisch expertisecentrum met heel wat kennis over personenmobiliteit via het water. MDK heeft immers ook verschillende veerdiensten in zijn beheer.
Ook Blue Amigo, uitbater van DeWaterbus, Gerbrand Schutten (CEO) en Thierry Van Steenbergen (Operationeel Directeur) zijn tevreden om de mijlpaal van twee miljoen gebruikers te bereiken. 

De dienstregeling van DeWaterbus vind je via www.dewaterbus.be en van de veerdiensten via www.agentschapmdk.be/nl/veerdiensten.          

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Proficiat,
    Heel leuk voor deze dame geniet ervan.
    Mooi alternatief voor de wagen top.
    Een probleem de meeste dorpen in het noorden van Antwerpen kunnen er geen gebruik van maken, aan de polder bewoners is nog niet gedacht, graag werk van maken aub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *